Tominew Napisano 17 Styczeń 2005 Autor Napisano 17 Styczeń 2005 Witam Wszystkich!!! Dziś mamy rocznice wyzwolenia Warszawy. Przełamanie frontu nastąpiło na północ od Warszawy. Dlatego mam pytanie do znawców tematu, Jakie Niemieckie jednostki brały udział w obronie Warszawy?
Duncam Napisano 17 Styczeń 2005 Napisano 17 Styczeń 2005 Front..." nie traktuje zbyt szeroko o 1945. Lepsza pozycja to Wyzwloenie Warszawy 1945" Sobczaka. Tylko o styczniu 1945!Kto bronił Warszawy? Nikt. Dywizja Forteczna Warszawa (o faktycznej sile wzmocnionego fortecznego pułku piechoty) zwyczajne uciekła... a przełamanie to nastąpiło i na płn i na płd od miasta.
Piorek Napisano 17 Styczeń 2005 Napisano 17 Styczeń 2005 Witam,Duncam wlasnie czytam ksiazke Front wschodni..." w watku o Nieporecie pisales o bledach w niej, mozesz powiedziec cos blizej czego te bledy dotycza? Z gory dziekujePiorek
Tominew Napisano 17 Styczeń 2005 Autor Napisano 17 Styczeń 2005 Dzieki Dunkan!!! Ale powiedz mi jakie jednostki wchodziły w skład Dywizji Fortecznej ''Warszawa''. Chodzi mi dokładnie jakie jednostki stacjonowały na południu i północy od Warszawy, a szczególnie na trasie przełamania nad samą wisłą pod Łomiankami i Kiełpinem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.