kawon30 Napisano 16 Styczeń 2005 Autor Napisano 16 Styczeń 2005 Znalezione na Ruskim Brodzie tak że skojarzenia są niemieckie.Z tyłu wąsy do mocowania,mosiądz.wymiary szer.5cm wys 2,5cm.
efes Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 Wreszcie udało mi się to znaleźć wsród szpargałów.Jak widać jest tego więcej,co najmniej tyle co u dołu.pozdr efes
efes Napisano 18 Styczeń 2005 Napisano 18 Styczeń 2005 Na 100% części końskiej uprzęży.Komplet/który posiadam/składa się z pierścienia ze stylizowanym konikiem w środku,i kilku /3 lub 4/identycznych elementów ,z których każdy następny jest mniejszy.Postaram się zamieścić skan.pozdr efes
kawon30 Napisano 16 Styczeń 2005 Autor Napisano 16 Styczeń 2005 Znalezione na Ruskim Brodzie tak że skojarzenia są niemieckie.Z tyłu wąsy do mocowania,mosiądz.wymiary szer.5cm wys 2,5cm.
woojec Napisano 16 Styczeń 2005 Napisano 16 Styczeń 2005 Witam! Ja pochodzę ze Zdolnego Śląska i zdarzyło mi sie , wykopać kilka takich fantów . Rzeczywiście są to wyroby niemieckie . A do czego służą , to oświecił mnie pewien rolnik .Otóż , są to ozdobne elementy uprzęży , czyli odświętnego stroju konia "Pozdrawiam - woojec -
Pytanie
kawon30
Znalezione na Ruskim Brodzie tak że skojarzenia są niemieckie.Z tyłu wąsy do mocowania,mosiądz.wymiary szer.5cm wys 2,5cm.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.