warwick Napisano 13 Styczeń 2005 Autor Napisano 13 Styczeń 2005 witajcieczego to są ruiny ??dla ułatwienia powiem ,że na zdjęciu prezentowany jest stan : styczeń 1945 :)zapraszam do zgadywanki - byle by nie za szybko pozdr.Piotr warwick
warwick Napisano 13 Styczeń 2005 Autor Napisano 13 Styczeń 2005 buuu kurna 13 minut a prosiłem nie za szybko ...:) następnym razem postaram się bardziej :)pozdrawiam i gratuluje Piotr warwick
jaca2003 Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 A propos ruin to może dysponuje ktoś mauzoleum chwały oręza niemieckiego budowanym we wsi Mławka?Miały być cztery ale to zaczęli budować.Moze nie na temat ale jestem ciekaw bo nigdzie tych zdjęć nie trafiłem.Pozdrawiam
Grzebiuszka Napisano 14 Styczeń 2005 Napisano 14 Styczeń 2005 Nie wiem ,czy to o to chodzi ,ale widziałem u kolegi poniemiecki album z wielkim miejscem chwały i pamięci wybudowanym przez Niemców w okolicach Grunwaldu.Jak dorwę jutro kolegę ,to zamieszczę lepsze info ,a może i zdjecie -robi wrażenie. Krzysiek Mrówka- Grzebiuszka
warwick Napisano 14 Styczeń 2005 Autor Napisano 14 Styczeń 2005 tak to o to chodzi :)dla uściślenia są to ruiny mauzoleum marszałka Hindenburga w Olsztynku zdjęcie dla mnie ciekawe o tyle, że nie widziałem go wcześniej :)do Jaca2003zdjęć ruin w Mławce żadnych nie mam ale jestem żywo zainteresowany tematem i jak coś mi wpadnie w ręce to podrzucę na maila pozdr Piotr
Grzebiuszka Napisano 14 Styczeń 2005 Napisano 14 Styczeń 2005 Tak ,a wiec to jest Tannenberg Dekmal.chyba nie ma co tu zamieszczać tych zdjeć o których pisałem powyżej ,bo już chyba wszystko na forum w kilku wątkach powiedziano na ten temat np: tu http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=41129.Miejsce jak mozna przeczytac bardzo ciekawe ,szkoda ze nic nie zostało. Dlatego zawsze bedę przeciwko burzeniu jakichkolwiek pomników" po przejściu przez zakręt dziejowy ,nawet jakby to miał być pomnik Dzierżyńskiego.Krzysiek Mrówka-Grzebiuszka"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.