wnusio Napisano 12 Styczeń 2005 Autor Napisano 12 Styczeń 2005 Witam czy zasięg wykrywacza pi jest też zależny od liczby uzwojeń w cewce,i czy wlutowanie rezystora coś daje.Pozdro WNUSIO
proscan Napisano 12 Styczeń 2005 Napisano 12 Styczeń 2005 Odpowiadam, 1. Tak, zależy.2. Tak, coś daje.Jak zadasz swoje pytanie bardziej precyzyjnie, to uzyskasz bardziej precyzyjną odpowiedź.proscan
Boruta Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 He he he, z tego, co wyczytałem, to im większa cewka tym mniej zwojów.Pozdrawiam
wnusio Napisano 13 Styczeń 2005 Autor Napisano 13 Styczeń 2005 Dzięki za odpowiedz,a oto pytania jaki ten rezystor powinien być to znaczy jaka moc amperaż itd.a co do cewki to z czego najlepiej ją wykonac i ile uzwojen powinna miec przy rozmiarze 35cm aha i jakiej najlepiej uzyc wtyczki zeby nic nie stracic
wnusio Napisano 13 Styczeń 2005 Autor Napisano 13 Styczeń 2005 http://www.elektronik-system.pl/?action=produkt&produkt=270#topJest on z tej stronki.Ale za bardzo mie wiem co to za cacko, bo nie jest moje
Boruta Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 To ja ci tu nic nie pomogę, bo nie znam tego sprzęta, co najwyżej jakieś informacje ogólne.Pozdrawiam
wnusio Napisano 13 Styczeń 2005 Autor Napisano 13 Styczeń 2005 przydadzą się i te informacje,oby byly
Boruta Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 http://www.thunting.com/cgi-bin/geotech/forum/view.cgi?action=message&forum=tech&message=4497
SWaldek Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Nie mam pojęcia czemu martwisz się na zapas. Jeżeli jest to zestaw czyli kit dostaniesz odpowiednią instrukcję (jak np w Jabelku) z opisem wykonania optymalnej sondy i cały problem będziesz miał z głowy.Pozdrawiam
proscan Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 W zasadzie to dalej nie wiem o co koledze chodzi.Nie ma sensu mówić o śrubowaniu parametrów cewki, podczas gdy kluczowe jest samo strojenie wykrywacza.Jeśli chodzi o rezystor, też nie wiem czy kolega pyta o ten szeregowy (do którego odniósł się Boruta), czy ten równoległy (tłumiący oscylacje i rozładowujący cewkę po otwarciu klucza).Na Sandbanksie zęby zjadły całe pokolenia różnych producentów", wiec nie ma sensu tutaj filozofować na jego temat. Można sie natomiast trochę pośmiać czytając opis możliwości i zasady działania przedstawionej na w/w stronie. Praktycznie w każdym zdaniu jest jakaś śmieszna bzdurka. Np. firma Garet (?!), zdumiewające parametry, stałe pole magnetyczne itp.Zachęcam do czytania i uśmiechu. I tylko do tego.proscan
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.