GIWEROLOG_16 Napisano 11 Styczeń 2005 Autor Napisano 11 Styczeń 2005 Czy są jakieś różnice pomiędzy K43 a G43?? Z tego co wiem to K43 był pierwszy... czy możecie mi podać jakieś imformacje na ten temat...?? Czym one się wkońcu różniły??... Proszę o pomoc, szukałem w internecie i w fachowej literaturze ale tam za dużo nie ma... :(DziękiA i jak macie to dajcie jakieś fotki, może macie jakieś swoje gietki, chętnie zobacze fotki... mój e@mail to petik@master.pl Pozdrawiam
maxikasek Napisano 11 Styczeń 2005 Napisano 11 Styczeń 2005 takie same jak między MP44 a Stg44. pod koniec wojny zmieniła sie nomenklatura.
michalczewski Napisano 11 Styczeń 2005 Napisano 11 Styczeń 2005 Pierwszy byl G43 potem K43Zmiany byly bo caly karabin byl stale unowoczesniany i coraz lepiej przystosowany do masowej produkcji.Ostatnie znaczne zmiany wprowadzono jeszcze w 1945!!!http://claus.espeholt.dk
GIWEROLOG_16 Napisano 12 Styczeń 2005 Autor Napisano 12 Styczeń 2005 prosił bym o kilka fotek waszych g43 a może nawet ktoś ma k43 na e@mail... Bardzo zależy mi na zdięciach komory tam gdzie są bicia... mój e@mailpetik@master.pl
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.