Skocz do zawartości

KM

pono0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam
potrzebuje zdjęć włoskiego lub Francuskiego KMu nie jestem pewien jakiej był produkcjii wiem tylko że stał nie na dwóch stopkach a na trzech .Z boku podobny jest do KM wz 28 Browning z tą tylko różnicą że ten ma okrągły magazynek podczepiany z boku a od spodu przymocowane jest coś w postaci gniazda magazynka tylko że tamtędy wylatywały puste łuski. jeżeli ktoś sie orientuje o co chodzi niech poda chociaż nazwe tego dziwoląga. A wiem jeszcze że był on wykorzystywany przez niemców w czasie II wojny światowej
Napisano
to nie to
ten KM o którym mówie ma grubszą lufe a pod nią umieszczona jest rura gzazowa troszeczke od niej krutsza, i lufa nie posiadała oslony . Na lufie umieszczone są bicia w postaci numeru seryjnego i pionowo wzdłuż lufy ciąg literek i cyfrjeszcze nie rozszyfrowanych
Napisano
Witam!!
mysle ze wiem o jaka pukawke ci chodzi(francuski km czolgowy).Uzywany przez Wh otrzymal trojnog.Magazynek talerzowy montowany z boku lewa strona.Nazwa giwery :

Mitrailleuse de 7,5mm mle 1931
u Nimcow pod nazwa 7,5mm Kampfwagen-MG 311(f)

Pzdr.
sten
Napisano
Na tej stronie jest fotka Kfwg MG 311(f) czy to o ten KM ci chodzilo???

http://www.wovij.vuurwerk.nl/divers_mbt_wo/wapens/handvuurwapens.htm

Pzdr.
sten

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie