pono0 Napisano 11 Styczeń 2005 Autor Napisano 11 Styczeń 2005 witam potrzebuje zdjęć włoskiego lub Francuskiego KMu nie jestem pewien jakiej był produkcjii wiem tylko że stał nie na dwóch stopkach a na trzech .Z boku podobny jest do KM wz 28 Browning z tą tylko różnicą że ten ma okrągły magazynek podczepiany z boku a od spodu przymocowane jest coś w postaci gniazda magazynka tylko że tamtędy wylatywały puste łuski. jeżeli ktoś sie orientuje o co chodzi niech poda chociaż nazwe tego dziwoląga. A wiem jeszcze że był on wykorzystywany przez niemców w czasie II wojny światowej
kloki Napisano 11 Styczeń 2005 Napisano 11 Styczeń 2005 Coś takiego? Tylko to mi odpowiadało opisowi. Może jeszcze jakieś szczegóły? Może masz zdjęcia?
pono0 Napisano 11 Styczeń 2005 Autor Napisano 11 Styczeń 2005 to nie to ten KM o którym mówie ma grubszą lufe a pod nią umieszczona jest rura gzazowa troszeczke od niej krutsza, i lufa nie posiadała oslony . Na lufie umieszczone są bicia w postaci numeru seryjnego i pionowo wzdłuż lufy ciąg literek i cyfrjeszcze nie rozszyfrowanych
sten Napisano 11 Styczeń 2005 Napisano 11 Styczeń 2005 Witam!!mysle ze wiem o jaka pukawke ci chodzi(francuski km czolgowy).Uzywany przez Wh otrzymal trojnog.Magazynek talerzowy montowany z boku lewa strona.Nazwa giwery :Mitrailleuse de 7,5mm mle 1931u Nimcow pod nazwa 7,5mm Kampfwagen-MG 311(f)Pzdr.sten
sten Napisano 11 Styczeń 2005 Napisano 11 Styczeń 2005 Na tej stronie jest fotka Kfwg MG 311(f) czy to o ten KM ci chodzilo???http://www.wovij.vuurwerk.nl/divers_mbt_wo/wapens/handvuurwapens.htmPzdr.sten
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.