Skocz do zawartości

wrzesien - malowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj,

poruszyłeś ciekawą kwestię - onegdaj nabyłem drogą kupna TBiU ,,Bagnet wz . 28'', gdzie opisano m.in. kolorystykę pochwy do polskich bagnetów jako ,,Polish Khaki''. Czym prędzej więc nabyłem takąż farbkę w sklepie modelarskim i po pomalowaniu pochwy - owszem - był identyczny z kolorem przedstawionym w TBiU ale, hmm bardzo odbiegał od kolorystyki wrześniowego metalowego oporządzenia. Mam bowiem kawaleryjską manierkę i maskę RSC wraz z puszką, obie zachowały bardzo dużo farby, porównanie więc wyszło na niekorzyść ,,Polish Khaki''. Poeksperymentowałem trochę z kolorami i wyszedł jakiś ciemny oliwkowozielony, ale czy to jest właściwy kolor... mam niejakie wątpliwości, póki co jednak nie przemalowuję nim nie zdobędę pewności...

Co do hełmu zaś, kolega z grupy specjalizuje się w renowacji takowych - robi to na tyle udatnie, że poleciłbym jego usługi, ale jakby co - daj znać na priv to Cię z nim skontaktuję - gość wymienia połamane wąsy do mocowania fasunku, szpachluje pęknięcia, nakłada farbę i kamuflaż salamandrę - efekt możesz podziwiać na naszej stronie w dziale galeria :
http://www.profort.digi.pl/grh/index.html

pozdr
wedrowiec39@plusnet.pl

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie