aragog Napisano 11 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2005 Czy ktoś posiada numery lub inne dane(nazwa,firma itp)farb do malowania polskich saperek wrześniowych i hełmów wz'31 .Ogromnie będe zobowiązany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wędrowiec39 Napisano 12 Styczeń 2005 Share Napisano 12 Styczeń 2005 Witaj,poruszyłeś ciekawą kwestię - onegdaj nabyłem drogą kupna TBiU ,,Bagnet wz . 28'', gdzie opisano m.in. kolorystykę pochwy do polskich bagnetów jako ,,Polish Khaki''. Czym prędzej więc nabyłem takąż farbkę w sklepie modelarskim i po pomalowaniu pochwy - owszem - był identyczny z kolorem przedstawionym w TBiU ale, hmm bardzo odbiegał od kolorystyki wrześniowego metalowego oporządzenia. Mam bowiem kawaleryjską manierkę i maskę RSC wraz z puszką, obie zachowały bardzo dużo farby, porównanie więc wyszło na niekorzyść ,,Polish Khaki''. Poeksperymentowałem trochę z kolorami i wyszedł jakiś ciemny oliwkowozielony, ale czy to jest właściwy kolor... mam niejakie wątpliwości, póki co jednak nie przemalowuję nim nie zdobędę pewności...Co do hełmu zaś, kolega z grupy specjalizuje się w renowacji takowych - robi to na tyle udatnie, że poleciłbym jego usługi, ale jakby co - daj znać na priv to Cię z nim skontaktuję - gość wymienia połamane wąsy do mocowania fasunku, szpachluje pęknięcia, nakłada farbę i kamuflaż salamandrę - efekt możesz podziwiać na naszej stronie w dziale galeria :http://www.profort.digi.pl/grh/index.htmlpozdrwedrowiec39@plusnet.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wędrowiec39 Napisano 12 Styczeń 2005 Share Napisano 12 Styczeń 2005 Jeszcze jedno tak dla porządku - jako, że i bagnet i saperka muszą być takiego samego koloru, problem przeze mnie opisany dotyczy także tej drugiej pozdrw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aragog Napisano 12 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2005 Wędrowiec jesteś nieoceniony ogromne dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 13 Styczeń 2005 Share Napisano 13 Styczeń 2005 Zobacz na konserwacji.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.