HARRY Napisano 9 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2005 poniewaz watek dlugo sie otwiera,proponuje czesc trzecia.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dronx Napisano 9 Styczeń 2005 Share Napisano 9 Styczeń 2005 dzisiejsze graty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dronx Napisano 9 Styczeń 2005 Share Napisano 9 Styczeń 2005 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dronx Napisano 9 Styczeń 2005 Share Napisano 9 Styczeń 2005 no i jeszcze to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawias Napisano 10 Styczeń 2005 Share Napisano 10 Styczeń 2005 WitamJa natomiast mogę się pochwalić tylko takim drobiazgiem z przedostatniej wyprawy (ostatnie trafienie w 2004 roku). Należał prawdopodobnie do żołnierza z Totenkopfu (moje pierwsze i jak na razie jedyne trafienie z gatunku SS). Koreczek od manierki w ładnym stanie (bez problemu pasuje do innej) sygnowany: SS 39/37 RZM Jako ciekawostkę dodam że trafiony w podlaskim.Pozdrawiam i życzę szczęścia na poszukiwaniach w nowym roku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej G Napisano 12 Styczeń 2005 Share Napisano 12 Styczeń 2005 To moja drobnica z sobotniego wypadu. Pierwszy raz trafiłem guziczki USA i od razu 2 szt. Były od siebie oddalone o kilkaset metrów. Drugowojenne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HARRY Napisano 14 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2005 no i jak tam ostatnie trafienia?pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawias Napisano 15 Styczeń 2005 Share Napisano 15 Styczeń 2005 No dobra skoro nikt dawno nic nie dodał więc wrzucę fotkę „skarbów” z ostatniej niedzieli :) Wszystkie wypełnione bimbrem ale jakoś nikt nie ma odwagi by tego spróbować. Poza tym łuski i stalowa klamra zastępcza carska. Butle były schowane w ziemiance. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 15 Styczeń 2005 Share Napisano 15 Styczeń 2005 WitamPierwsze śliwki robaczywki. Uznaję to jednak za dobrą wróżbę.pozdroMathew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudlatol Napisano 16 Styczeń 2005 Share Napisano 16 Styczeń 2005 a to moje dzisiejsze trafienie :)złota za rany, trzecia do kolekcji, mam już komplecik :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudlatol Napisano 16 Styczeń 2005 Share Napisano 16 Styczeń 2005 i rewersik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 16 Styczeń 2005 Share Napisano 16 Styczeń 2005 Witam Wszystkich!!!Moze ja cos dorzuce z dzisiejszych poszukiwań.Fanty na fotce to znaleziska moje i kumpla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 16 Styczeń 2005 Share Napisano 16 Styczeń 2005 A to te fanty w powiekszeniu~. Mi sie trafiła ta klamerka i inne pierdoły. Ciekawostką jest ta posrebrzana łyszka ,,buchnieta'' z Hotelu Bristol z Warszawy, jest na niej nawet podpis właściciela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 16 Styczeń 2005 Share Napisano 16 Styczeń 2005 A to moje cudo!!! Znalezione razem z czesciami do Mosina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 16 Styczeń 2005 Share Napisano 16 Styczeń 2005 i na koniec cos takiego!!! Nie wiem co to jest. Może wy wiecie. Czekam na sugestie z waszej strony. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiszpan Napisano 16 Styczeń 2005 Share Napisano 16 Styczeń 2005 Gratuluje Tominew.Widzę że szukasz w okolicach Modlina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 16 Styczeń 2005 Share Napisano 16 Styczeń 2005 Czwartek i sobota. Jako ciekawostka, pojemnik od opatrunku, wyprodukowany w USA. Co do broszki, zupełnie nie wiem cóż to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 16 Styczeń 2005 Share Napisano 16 Styczeń 2005 Dziś tylko kilka łusek mauserowskich i od mośka, kilka zakrętek od tłuczka i zapalnik od niem. pocisku artyleryjskiego.. raczej nie ciekawe znaleziska, ale za to dłuuugi spacer po świeżym powietrzu.pozdr. wonsY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piorek Napisano 17 Styczeń 2005 Share Napisano 17 Styczeń 2005 Witam,niedziela byla rozpoznaniem nowych miejscowek, najgorsze wykopki w dziejach! Szukalem pomiedzy smieciami, czesciami rozebranych samochodow, prezerwatywami i wieloma innymi" ciekawymi rzeczami:/ Jakby tego bylo malo jakis debil potwornie rozkopal kawal lasu wyciagajac odlamki ktore rozrzucal potem po lesie - MASAKRA!Rzecz miala miejsce w okolicach Serocka, moze ten kopacz" przeczyta to i sie opanuje...Znalezione - niebieski czajnik ze sladami po kulach.Wykopane - dwa zapalniki urwilapki i troche zlomu.PozdrawiamPiorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz2005 Napisano 20 Styczeń 2005 Share Napisano 20 Styczeń 2005 Panowie pochwalcie się czymś bo wątek umiera......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 20 Styczeń 2005 Share Napisano 20 Styczeń 2005 Fajnie się ogląda (jak na razie nic mi ineego nie pozostało).Proponuję, aby wątki się szybciej otwierały, robić ptTrafienia luty 2005, marzec 2005 itp.Choć zima to moze byc i pt Trafienia luty-marzec 2005" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01111977 Napisano 20 Styczeń 2005 Share Napisano 20 Styczeń 2005 szkoda by bylo żeby tak fajny temat zdechł śmiercia nagłą.Tuna czyżbyś skończył wykopki?Nie wieże cos tam w tym Gdańskim eldorado być wszakże jeszcze musi...czekamy na nowe rewelacje...speer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nz Napisano 20 Styczeń 2005 Share Napisano 20 Styczeń 2005 Witam.Zamieszczam pare fotek z pierwszej czesci stycznia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nz Napisano 20 Styczeń 2005 Share Napisano 20 Styczeń 2005 .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawias Napisano 20 Styczeń 2005 Share Napisano 20 Styczeń 2005 A oto moje trofeum sprzed tygodnia (zeszły czwartek). Udało mi się wyrwać na dwie godzinki do lasu obadać miejsce niedaleko mnie gdzie kiedyś był stary przejazd kolejowy, a obecnie jest tylko mała droga przecinająca tory używana przez ludzi zamieszkujących jej najbliższa okolice i stary domek dróżnika. Mały fragmencik lasu a śmieci o jejku i jeszcze trochę... Blachę trafiłem po 20 minutach chodzenia. Poza nią wyszły jeszcze tylko 3 drugo wojenne łuski i 1 nabój. Widać było, że ktoś czesał teren wcześniej i pozostawił po sobie nie zakopane dołki (bez komentarza jakie to robi wrażenie i to jeszcze w dodatku na i tak zarąbistym śmieciowisku...). Poza tym wypad niedzielny total porażka parę łusek naboi odłamki itp.Bicia na blaszce: 58 DIV 9/106 J.RJAPEL HERMANN LEIPZIG 587(skreślone i obok wybite ponownie 587)Jak myślicie są jakieś szanse by dowiedzieć się czegoś o jej właścicielu?PozdrawieniaMichał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.