nebelwerfer01 Napisano 26 Marzec 2010 Share Napisano 26 Marzec 2010 Ciekawe czy jest ebook książki Piaseckiego W imieniu Rzeczpospolitej"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zenit Napisano 29 Wrzesień 2012 Share Napisano 29 Wrzesień 2012 Kochanka Wielkiej Niedzwiedzicy czytałem kilkakrotnie,niemalże jednym tchem.Ostatnio oglądałem ,,Przemytników,,i jestem zły ,jak z tak ciekawej książki powstał tak kiepski ,w sumie nudny i mało wciągający film.Obsada głównych ról zupełnie nie trafiona(nie ujmując aktorom)Kto czytał ten wie i chyba się ze mną zgodzi.Krótko,po obejrzeniu tego filmu raczej nie pokusił bym się o książkę.Takie moje odczucia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizeh Napisano 29 Wrzesień 2012 Share Napisano 29 Wrzesień 2012 Cała trylogia złodziejska i książki o wywiadzie II RP warte są przeczytania. Piasecki jest jednym z tych nielicznych pisarzy, którzy mieszają wątki fabularne z autobiograficznymi, a swoim barwnym i intensywnym życiem mogliby zapełnić kilka życiorysów.A z klimatów złodziejskich polecam jeszcze książkę Urke Nachalnika Życiorys własny przestępcy" z opisami Łomży na przełomie epok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.