Szanowne Koleżanki, Szanowni Koledzy, W czasie z jednej ze Świątecznych wizyt u rodziny, odnalazłem ślubne zdjęcie mojego nieżyjącego już krewnego z - najprawdopodobniej - 1928 roku. Uwagę moją zwrócił podoficerski mundur (sierżant piechoty) oraz odznaczenia, których nie potrafię zidentyfikować. Prośba - pomóżcie odpowiedzieć na pytanie: co to za odznaczenia? Najprawdopodobniej pułkowe, ale jakie? Wierzę, że dla znawców, a wśród Forumowiczów takich nie brakuje, odpowiedź będzie błahostką. Gruby
Pytanie
wykrywacz
Szanowne Koleżanki, Szanowni Koledzy,
W czasie z jednej ze Świątecznych wizyt u rodziny, odnalazłem ślubne zdjęcie mojego nieżyjącego już krewnego z - najprawdopodobniej - 1928 roku. Uwagę moją zwrócił podoficerski mundur (sierżant piechoty) oraz odznaczenia, których nie potrafię zidentyfikować. Prośba - pomóżcie odpowiedzieć na pytanie: co to za odznaczenia? Najprawdopodobniej pułkowe, ale jakie?
Wierzę, że dla znawców, a wśród Forumowiczów takich nie brakuje, odpowiedź będzie błahostką.
Gruby
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.