dronx Napisano 3 Styczeń 2003 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2003 Witam Co to za szabla?? Za pomoc z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dronx Napisano 3 Styczeń 2003 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2003 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dronx Napisano 3 Styczeń 2003 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2003 głowa lwa, który w oczach ma czerwone kamyki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 3 Styczeń 2003 Share Napisano 3 Styczeń 2003 znalazlem cos bardzo podobnego na allegro, lecz sadze ze twoja jest sprzed 2 wojnyoto lonk do szabli ktora ja znalazlem w interneciehttp://allegro.pl/show_item.php?item=9375639 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Styczeń 2003 Share Napisano 3 Styczeń 2003 Wydaje mi sie ale moge byc w bledzie, ze bedzie to pruska szabla paradowka oficera artylerii [o czym swiadcza dwie skrzyzowane armaty], a te kamyki w oczach to nie sa czasem rubiny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Styczeń 2003 Share Napisano 4 Styczeń 2003 Potwierdzam, że jest to pruska szabla oficera artylerii, o tym, że należała do oficera świadczy to, że rękojeść jest pozłacana. tego typu szable były w użyciu od końca XIX wieku do II wojny światowej.Ciekawy jestem w jakim stanie jest głownia, ale prawdopodobnie w bardzo złym, jeżeli została znaleziona bez pochwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Styczeń 2003 Share Napisano 4 Styczeń 2003 wysokich oficerów miały jelec zakończony głowa smoka jak ta na fotce. a niższych oficerów był jelec prosty. a kamienie to rubinki albo granaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
dronx
Witam
Co to za szabla?? Za pomoc z góry dziękuje.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.