LEWY Napisano 26 Grudzień 2004 Autor Napisano 26 Grudzień 2004 Poszukuję możliwie szybko, bo wyjazd za kilka dni, informacji o następujących miejscach w Świnoujściu i jego okolicach:1. ruiny zamku Apenburg2. wyrzutnie broni V na Wyspie Chrząszczewskiej3. Fort Wschodni4. wieża baterii Goeben5. pozostałości basenu U-bootów na wyspie Karsibór6. resztki wyrzutni V-3 w okolicach jeziora Wicko7. ruiny Portlandzemmentfabrik" koło LubinaInteresują mnie dane o tych obiektach, możliwości zwiedzenia, godziny otwarcia, wskazówki terenowe, itd. Wybieram się na tygodniowy pobyt w te rejony i chciałbym zobaczyć ile tylko się da. POMOŻECIE;)???LEWYp.s.A może jakieś inne ciekawe miejsca, o których nie ma słowa w przewodnikach?
jaca2003 Napisano 26 Grudzień 2004 Napisano 26 Grudzień 2004 Cześć Lewy jak będziesz dojezdzał do Świnoujścia od strony promów w Karsiborze to po prawej zobaczysz oczyszczalnie.A za nią jest stara baza paliwowa Kriegsmarine teraz podobno jakiś terminal paliwowy. 11 zbiorników zakopanych w ziemi.gdyby udało Ci się tam wejsc to naprawde warto.Pozdrawiam
LEWY Napisano 27 Grudzień 2004 Autor Napisano 27 Grudzień 2004 Jaca, masz może jakąś fotkę wspomnianego miejsca? I kolejne pytanie, bo nie do końca zrozumiałem opis. Tam są tylko te zakopane w ziemi zbiorniki czy coś jeszcze? Bo przecież nie będę do nich wchodził:) Dzięki za odpowiedź.LEWY
jaca2003 Napisano 27 Grudzień 2004 Napisano 27 Grudzień 2004 Co tam jest teraz to nie wiem.Ja tam pracowałem 10 tat temu to były tam jeszcze takie stalowe koryta do zlewania paliwa z cystern kolejowych trochę torów i jakieś 500 m dalej nabrzeże do tankowania okrętów.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.