Skocz do zawartości

ŚWINOUJŚCIE I OKOLICE

LEWY

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Poszukuję możliwie szybko, bo wyjazd za kilka dni, informacji o następujących miejscach w Świnoujściu i jego okolicach:

1. ruiny zamku Apenburg
2. wyrzutnie broni V na Wyspie Chrząszczewskiej
3. Fort Wschodni
4. wieża baterii Goeben
5. pozostałości basenu U-bootów na wyspie Karsibór
6. resztki wyrzutni V-3 w okolicach jeziora Wicko
7. ruiny Portlandzemmentfabrik" koło Lubina

Interesują mnie dane o tych obiektach, możliwości zwiedzenia, godziny otwarcia, wskazówki terenowe, itd. Wybieram się na tygodniowy pobyt w te rejony i chciałbym zobaczyć ile tylko się da. POMOŻECIE;)???

LEWY

p.s.

A może jakieś inne ciekawe miejsca, o których nie ma słowa w przewodnikach?
Napisano
Cześć Lewy jak będziesz dojezdzał do Świnoujścia od strony promów w Karsiborze to po prawej zobaczysz oczyszczalnie.A za nią jest stara baza paliwowa Kriegsmarine teraz podobno jakiś terminal paliwowy. 11 zbiorników zakopanych w ziemi.gdyby udało Ci się tam wejsc to naprawde warto.
Pozdrawiam
Napisano
Jaca, masz może jakąś fotkę wspomnianego miejsca? I kolejne pytanie, bo nie do końca zrozumiałem opis. Tam są tylko te zakopane w ziemi zbiorniki czy coś jeszcze? Bo przecież nie będę do nich wchodził:) Dzięki za odpowiedź.

LEWY
Napisano
Co tam jest teraz to nie wiem.Ja tam pracowałem 10 tat temu to były tam jeszcze takie stalowe koryta do zlewania paliwa z cystern kolejowych trochę torów i jakieś 500 m dalej nabrzeże do tankowania okrętów.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie