Jaroslavius Napisano 25 Grudzień 2004 Autor Napisano 25 Grudzień 2004 Witam!!Mam takie pytanko: Czy to jest na pewno saperka WH?Została znaleziona wraz z innymi rzeczami na pozycjach niemieckich z 1945 r. Wydaje mi się że ona jest rosyjska.Podzielcie się ze mną swoimi opiniami. Doradźcie mi jakie najlepiej saperki użyć do rekonstrukcji ekwipunku WH/SS po 1943r.pozdr.
mietek Napisano 25 Grudzień 2004 Napisano 25 Grudzień 2004 I słusznie się wydaje, ZSRR wersja oszczędnościowa.
Jaroslavius Napisano 25 Grudzień 2004 Autor Napisano 25 Grudzień 2004 Dzięki za info. Ale ktoś mi może odpowiedzieć jak by się nadawała saperka do rekonstrukcji, jeśli ta nie jest odpowiednia. Może ktoś z was ma taką do sprzedania (może być wykopkowa).pozdr
kloki Napisano 25 Grudzień 2004 Napisano 25 Grudzień 2004 nalepiej prostokątną lub składaną 5-ciokątną. W rekonstrukcjach używa się czesto saperek polskich powojennych, różnią się tylko kształtem trzonka na pierwszy rzut oka. Pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.