bodek15 Napisano 21 Grudzień 2004 Autor Napisano 21 Grudzień 2004 czy możecie opisać jakieś wasze sposoby które usprawniają poszukiwanie. Ja np. mam łopatkę wykonaną ze zwykłego szpadla. uciąłem trzonek tak że zostało mi ok. 50 cm, następniesam szpadel trochę skróciłem i popodcinałem gumówką po bokach a następnie naostrzyłem szlifierką ( tak naprawdę to zrobił mi to mój kolega). Sprawdza się b. dobrze .Co Wy na to oczekuję waszych pomysłów.P.S. można jeszcze przymocować sznurek lub jakąś taśmę by zakładać na plecy. Pozdrawiam
tosh Napisano 21 Grudzień 2004 Napisano 21 Grudzień 2004 mozna rowniez zabrac zainteresowanego kolege lub kolezanke bez wykrywki do transportu koparki recznej...pzdr
Piorek Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 Witam,wiaderko plastikowe sprawdza sie na wykopkach niezle, sluzy mi ze:- stoleczek- nosidelko dla fajek, telefonu, fantow, zlomu- wyglada sie jak grzybiarz;)- statyw do aparatu lub stol do fotografowania fantow- znacznik przeszukanego terenuTargam ze soba wiaderko jesli szukam w lesie, na drogach czy polu gdzie trzeba przejsc kilka kilometrow wiaderko niema sensu.PozdrawiamPiorek
luger Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 Bodek ile Ty masz lat?Juz na drugim wątku czytam o tej super łopacie.Pozazdroscic geniuszu twórczego;)Pozdrawiam L.
tominml Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 Zimny LECH!!!! a poza tym jesli jestem zdesperowany z powodu kiepskich wyników to biore duży i mocny plecakj i po prostu zbieram wszystko( co nie wybuchowe) i zawoże na złom( jesli nie przedstawia dosłownie ŻADNEJ wartości).zwraca się zwylke za paliwo i na piwko zostaje... pozdro
bjar_1 Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 Najlepsza na udoskonalenie poszukiwań jest zdecydowanie dobra ekipa :) My jeździmy zawsze w stałym składzie - znamy się ,jest wesoło itd. Pozatym nie robić nic na siłę i nie jechać do lasu z przeświadczeniem że znajdzie się nie wiem jaki skarb. Luz to podstawa ,szukanie nie idzie - siada się pod drzewem z kanapką i herbatką i odpoczywa :)pzdrbjar_1
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.