bodek15 Napisano 21 Grudzień 2004 Autor Napisano 21 Grudzień 2004 czy w okolicy wsi Nowa Wola (koło Sernik) była jakaś bitwa w czasie I wojny bo jest tam cmentarz wojenny. Proszę o kontakt osoby zorientowane w sprawach I wojny na lubelszczyźnie w okolicach lubartowa. Pewne informacje i ja posiadam chętnie się wymienię. Pozdrawiam wszystkich
bodek15 Napisano 21 Grudzień 2004 Autor Napisano 21 Grudzień 2004 widocznie tam bitwy nie było bo nikt o takiej nic nie słyszał- ciekawe wobec tego skąd ten cmentarz
Boruta Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 W Sernikach jest zwykły cmentarz. Jeździłem tam na wakacje, jednak długo przed zakupem wykrywki. Jednak wtedy w rzece Wieprz udało mi się znaleźć ślepaka od kałacha, a w okolicach mostu kolejowego były fajne transzeje.Pozdrawiam
bodek15 Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Napisano 22 Grudzień 2004 owszem w sernikach jest zwykły cmentarz ale niedaleko jest wieś Nowa Wola i jest tam na 100% cmentarz niemiecki z I wojny
Boruta Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 To znaczy ja tylko byłem w Sernikach, zresztą 15 lat temu mnie wtedy poszukiwania tak nie interesowały ze względu na brak sprzętu - brak kasy.Wesołych świąt.
bodek15 Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Napisano 22 Grudzień 2004 dzięki za życzenia i nawzajem. Czy pochodzisz z lubelszczyzny?
Boruta Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 Miałem tam dziadka. I się zawsze latem na wakacje jeździło, więc trochę znam tę okolicę.
Roberto Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 Cześć jestem z Lubartowa. Wiem gdzie koło Lubartowa są okopy z 1WŚ. Mój kolega znalazł tam kiedyś NSU ale podobno tylko silnik sie nadawał a reszta była za bardzo zerzarta. Mówił mi coś o śmietniku z 2WŚ, ale dlatego że nie mam wykrywki to się nie interesowałem za bardzo tym gdzie to znalazł.
bodek15 Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Napisano 22 Grudzień 2004 bardzo bym był Ci wdzięczny za wskazanie okopów z I wojny w okolicach lubartowa mój adres bodek15@ppoczta.fm
Roberto Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 Okopy są za Żelaźniakiem nie koło nich, ale tam jest trudno trafić. Musiałbym ci je pokazać. Ale ja też miałbym problemy z trafieniem na nie, one są koło wieprza w zakolu. Kiedyś byłem tam z kolegą ale nic nie znalazłem. mieliśmy za słaby wykrywacz. A tak pozatym to skąd jesteś? i jaki masz wykrywacz?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.