Rumburak Napisano 26 Grudzień 2002 Autor Napisano 26 Grudzień 2002 Witam! Miłośników wojennej literatury zapytuję uprzejmie czy książka pt. Twierdza Alpejska jest warta przeczytania. Dostałem ją pod choinkę od Gwiazdora (u nas w Wielkopolsce św. Mikołaj przychodzi raz - 6 grudnia) i nie wiem co zrobić: przeczytać i zostawić w domowej biblioteczce, przeczytać i wymienić w księgarni na inną (może się uda), czy nie czytać i wymienić na inną. Kto już czytał tę pozycję niech sią wypowie. Tych co nie czytali informuję, że to o rzekomych niemieckich planach dalszej walki i obrony w Alpach. Zdaniem ekspertów Niemcy mogliby się tam bronić przez następne dwa lata od maja 1945. Doczekać udoskonalenia swojej broni, a przede wszystkim niesnasek pomiędzy Aliantami Zachodnimi a ruskami, co jak wiemy nastąpiło, ale później. Ja myślę, że akurat by doczekali spuszczenia amerykańskiej atomówki na Alpy, he, he. (parę stron książki już przeczytałem) Przy okazji - co sądzicie o książce Berlin 1945? Czy jest ciekawsza od Twierdzy Alpejskiej?POZDR
ZOCIK Napisano 26 Grudzień 2002 Napisano 26 Grudzień 2002 ja bym przeczytal. nie ma znaczenia co z nia zrobisz później, ale im jak masz to przeczytaj. w końcu nie zaczyna się czytac książki od recenzji. to Ci na pewno nie zaszkodzi, moze ewentualnie pomóc! ja czytam wszystko co mi wpadnie w ręce dopiero potem sam to oceniam. skończyły się czasy że ktoś wybierał lektury teraz możesz sam zdecydować. polecam to fajne-sam zdecydujesz potem czy było warto!pozdrawiamzocik
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.