Gość Napisano 26 Grudzień 2002 Napisano 26 Grudzień 2002 chciałbym wymienić doświadczenia w korzystaniu z innego sprzętu,niż HS-3,Cyklop,Armand,Chojnice,Cscope,Fischer itp.Posiadam magnetometr protonowy,gradiometr a ostatnio nabyłem elektrooporówkę.Czy może ktoś zna inne forum,gdzie się o tym pisze,bo tu jest pustynia.
dronx Napisano 26 Grudzień 2002 Napisano 26 Grudzień 2002 Witam Zobacz tu http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/phpBB/logout.php
Gość Napisano 27 Grudzień 2002 Napisano 27 Grudzień 2002 Mógłbym odpowiedzieć, że brakuje Ci już tylko szpadla, ale czy próbowałeś kiedyś wykrywacza ramowego lub dwucewkowego?Jeżeli jesteś zamożny, a z posiadanego przez Ciebie sprzętu to wynika, to otwórz stronę www.Striges.deżyczę powodzenia w gonieniu króliczka.
Gość Napisano 27 Grudzień 2002 Napisano 27 Grudzień 2002 najpierw zadaj sobie pytanie co chcesz szukać, a odpowiedż czym sama przyjdzie.Sprzęt który posiadasz jest dobry do określonych konkretnych celów.Ja zliczyłem dodatkowo Georadar SIR-3,OGF-L,Fotografie Lotnicze,Ramę.Nie ma sprzętu uniwersalnego. Najpierw co? potem czym?
Gość Napisano 29 Grudzień 2002 Napisano 29 Grudzień 2002 cześć !Jak pisałem,chodzi mi o wymianę doświadczeń w posługiwaniu się w/w sprzętem,a może ściślej - o interpretację otrzymywanych wyników.A to dlatego,że znajdowane anomalie czy to magnetyczne czy elektryczne dotyczą głębiej leżacych obiektów(te płytsze znajduję przy pomocy wykrywacza).Wymiana doświadczeń jest konieczna,bo już się nakopałem dość znajdując np.zardzewiałą kasetkę z bylejakimi dokumentami (10x15x5cm) na głębokości 180cm(gradiometr).Unikam pól bitewnych i innych rejonów o których mi wiadomo,że tam ktoś zrobił silos",bo ten sprzęt daje bardzo silny sygnał na żelazo - zresztą tego nie zbieram.A elektrooporówka - czy ktoś posługiwał się nią w górzystym terenie(płytko leżące skały) ?I takie były intencje mojego zapytania.Więc jeśli ktoś z Kolegów ma doświadczenia i pomoże w interpretacji anomalii to będę wdzięczny.Opiszę sytuacje pomiarowe i np. na priva chętnie podejmę korespondencję,bo nie wiem czy forum zaśmiecać zbyt konkretnymi opisami.pozdrowienia - szeregowy
Gość Napisano 29 Grudzień 2002 Napisano 29 Grudzień 2002 Tak. Też tobie współczuję, że znalazłeś kasetkę z byle jakimi dokumentami na 180 cm. Ja pewnie bym się pociął :))))))
Gość Napisano 2 Luty 2003 Napisano 2 Luty 2003 Przepraszam. Żle zrozumiałem pytanie.Chętnie wymienię doświadczenia - ro_je@op.pl
Gość Napisano 5 Luty 2003 Napisano 5 Luty 2003 Zapytajcie kolesi z PKE - oni mają takie urządzenia i o ile się nie mylę można u nich dokumentację zdobyć !!! to chyba na stronie eksploracja.org.pl jest kontakt do nich.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.