razdwatrzy5 Napisano 19 Grudzień 2004 Autor Napisano 19 Grudzień 2004 czy ktoś może wie jakiego miasta jest to herb,przypuszczam że będzie to jakieś niemieckie miasto, na dole herbu są litery KARLS...., dale jak widać napis jest oderwany, ale były tam jeszcze 3-4 litery
razdwatrzy5 Napisano 19 Grudzień 2004 Autor Napisano 19 Grudzień 2004 dzięki, znalazłem ten scyzoryk w lesie, innych fantów nie było, jest raczej stary, stal nie jest nierdzewna, okładziny są zrobione z masy perłowej i ma ciekawy kształt- coś w przybliżeniu jak nabój z pociskiem tępołukowym.
Noir Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 a jesli wolno wiedziec,to w ktorym rejonie polski go znalazles?Jezeli to nie tajemnica?
razdwatrzy5 Napisano 19 Grudzień 2004 Autor Napisano 19 Grudzień 2004 okolice Piątku woj. łódzkie, i sprawdziłem jest to herb karlowych warów w czechach inaczej karlsbad
Noir Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 ciekawe jakim cudem trafil on az w okolice Lodzi?
razdwatrzy5 Napisano 19 Grudzień 2004 Autor Napisano 19 Grudzień 2004 hipotezy mam dwie1.ktoś był na wycieczce w karlowych, kupił go jako pamiątkę wziął do lasu na grzyby i zgubił.2.ktoś był na wycieczce z biurem podróży wermaht" w czechach w 38r. a później przyjechał z tego samego biura na wycieczkę do Polski i stracił ww. fant w bliżej nieokreślonych okolicznościach:)w tym lesie były walki, z tego co wywnioskowałem z książek nawet dłuższe, ale nie trafiłem na miejsce walk, narazie mam za słaby wywiad :), ale może kiedyś ktoś mi powie gdzie dokładniej szukać.
razdwatrzy5 Napisano 19 Grudzień 2004 Autor Napisano 19 Grudzień 2004 czy ktoś może wie jakiego miasta jest to herb,przypuszczam że będzie to jakieś niemieckie miasto, na dole herbu są litery KARLS...., dale jak widać napis jest oderwany, ale były tam jeszcze 3-4 litery
Pytanie
razdwatrzy5
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.