tasiek Napisano 18 Grudzień 2004 Autor Napisano 18 Grudzień 2004 proszę o pomoc w identyfikacji producenta tej łuski posiadam również sygnowaną podobnie: K 41 więc wnoszę że cyfry oznaczają rok produkcji reszta jest dla mnie niewiadomąpozdrawiam
tasiek Napisano 18 Grudzień 2004 Autor Napisano 18 Grudzień 2004 proszę o pomoc w identyfikacji producenta tej łuski posiadam również sygnowaną podobnie: K 41 więc wnoszę że cyfry oznaczają rok produkcji reszta jest dla mnie niewiadomąpozdrawiam
bocian1 Napisano 18 Grudzień 2004 Napisano 18 Grudzień 2004 Witam!Wydaje mi się że jest to prod. CzeskiejK+rok-Silicon-BrassIZ-Vsentin plastik.Pozdr.
bocian1 Napisano 18 Grudzień 2004 Napisano 18 Grudzień 2004 Tu masz link.http://www.bordingl.com/zfondelli.htm
tasiek Napisano 18 Grudzień 2004 Autor Napisano 18 Grudzień 2004 tak ale znane mi dotąd czeskie łuski miały podział na pola nie słyszałem też o takim wytwórcy przedwojennej amunicji
tasiek Napisano 20 Grudzień 2004 Autor Napisano 20 Grudzień 2004 jerzyk dziękuję za pełną informacje widać że jesteś fachowcem w dziedzinie sygnowania amunicji parę wątków niżej mam jeszcze jedną łuskę sygnowaną k jakbyś mógł na nią spojrzeć będę wdzięczny
bocian1 Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 tasiek masz rację dopiero teraz to zauważyłem, ach ten włoski.
bocian1 Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 K+ rok wystepuje też w oznaczeniu ammo kal.7,7 x 56R Lee Enfield prod. George Kynoch-Birmingham (Anglia),moze to jest cos od tego producęta.Pozdr.
Pytanie
tasiek
proszę o pomoc w identyfikacji producenta tej łuski posiadam również sygnowaną podobnie: K 41 więc wnoszę że cyfry oznaczają rok produkcji reszta jest dla mnie niewiadomą
pozdrawiam
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.