alesz Napisano 25 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2002 Co to za karabin?Długość karabinu w stanie takim jak na skanie 740mm.dwu pozycyjny celownik, oraz dwa spusty.Z góry dziękuję.Leszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alesz Napisano 25 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2002 miałem tylko możliwość skanu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alesz Napisano 25 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2002 Przepraszam za jakość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alesz Napisano 25 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2002 Jeszcze jedno ma komorę nabojową na 5 pocisków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUBA_GDA Napisano 27 Grudzień 2002 Share Napisano 27 Grudzień 2002 czy to nie mauzer?mogę się mylić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach Napisano 29 Grudzień 2002 Share Napisano 29 Grudzień 2002 Mauzer,ale sztucer ten drugi spust to przyspieszaczpozdrstach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody karabin Napisano 29 Grudzień 2002 Share Napisano 29 Grudzień 2002 To jest napewno mauzer prosze popatrzyć na kształt komory nabojowej lufy i kolby no mauzer sam ma takiego w podobnym stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 29 Grudzień 2002 Share Napisano 29 Grudzień 2002 wg mnie to nie jest drugi spust, a tylko przerdzewiala obejma :)ciekawi mnieto, co jest na zdjeciu nr 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alesz Napisano 30 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2002 Z tego co się już dowiedziałem jest to Mauser w wersji myśliwskiej(sztucer) . Do Frozzera: Jest to napewno drugi spust, a co do zdjęcia nr2 jest to końcówka lufy z muszką (taki ma kształt).Dzięki za zainteresowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Grudzień 2002 Share Napisano 30 Grudzień 2002 Jest to sztucer myśliwski na bazie Mauzera. Ten drugi spust to przyspiesznik. Pozwala oddać precyzyjny strzał bez zrywania. Stosowany w prawie każdej myśliwskiej broni kulowej.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 30 Grudzień 2002 Share Napisano 30 Grudzień 2002 nono to fajowe znalezisko a czym to czysciles, elektroliza?jezeli tak, to jak sie zachowuje drewno podczas czyszczenia, zdejmowales je? wogole to czy moglbys mi napisac krok po kroku (jezeli to elektroliza) jak sie ta metoda czysci? szukalem szukalem czytalem i nie kumam :)jak cos to na mail Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 31 Grudzień 2002 Share Napisano 31 Grudzień 2002 a swoja droga to czy to byla bron o przeznaczeniu typowo mysliwskim, czy moze snajperzy mieli takie wlasnie modyfikacje mauserow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Styczeń 2003 Share Napisano 6 Styczeń 2003 Do Frozzera.Jest to wersja typowo myśliwska. Snajperzy mieli mausery ze specjalną podstawą pod celownik zamontowaną (chyba na stałe) na przedniej części komory zamkowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
alesz
Co to za karabin?
Długość karabinu w stanie takim jak na skanie 740mm.
dwu pozycyjny celownik, oraz dwa spusty.
Z góry dziękuję.
Leszek
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.