wons Napisano 17 Grudzień 2004 Autor Napisano 17 Grudzień 2004 Witamy. Tym razem mamy kłopot z identyfikacją tego oto żelaznego koła. Średnica ok. 25 cm, wystające 6 zębów na obwodzie, wygląd jaki jest, każdy widzi.
sierhant Napisano 18 Grudzień 2004 Napisano 18 Grudzień 2004 hmmmm mi to wyglada na cos innego kolo od kopaczki do ziemniakow nie ma tak malej srednicy 25 cm.
wons Napisano 18 Grudzień 2004 Autor Napisano 18 Grudzień 2004 No tak. Znane mi kopaczki rzeczywiście mają większe koła. To pochodzi z poligonu niemieckiej i radzieckiej artylerii. Tyle, że nie wiem od czego ono może być. pozdr. wons
wons Napisano 17 Grudzień 2004 Autor Napisano 17 Grudzień 2004 Witamy. Tym razem mamy kłopot z identyfikacją tego oto żelaznego koła. Średnica ok. 25 cm, wystające 6 zębów na obwodzie, wygląd jaki jest, każdy widzi.
wons Napisano 17 Grudzień 2004 Autor Napisano 17 Grudzień 2004 Przy każdym zębie znajduje się otwór. Nasze pytanie brzmi: od czego jest to koło? Od jakiegoś pojazdu, czy też od jakiejś maszyny? Warto je zachować,czy też nie? Proszę o jakieś rady co do pochodzenia onego i serdecznie pozdrawiamy. wonsY
U96 Napisano 18 Grudzień 2004 Napisano 18 Grudzień 2004 Widzę że wewnętrzna tuleja posiada frez pod klin( plaski) a wiec tym samym pod duzym obciążeniem nie mogło ono pracować.z szacunkiem Adam
lokfan Napisano 18 Grudzień 2004 Napisano 18 Grudzień 2004 Jeśli jest to związane z poligonem ,to być może jest to część jakiegoś trału przeciwminowego?
Barnaba Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 zębate i 25cm średnicy to za mało na koło napędzające pojazdu. może z jakiejś maszyny rolniczej? wiem że niektóre miały takowe.pzdrBarNabaaus Dt.Eylau
kruger Napisano 18 Grudzień 2004 Napisano 18 Grudzień 2004 jesto to koło od maszyny rolniczej a dokładnie od kopaczki do ziemniaków
Pytanie
wons
Witamy. Tym razem mamy kłopot z identyfikacją tego oto żelaznego koła. Średnica ok. 25 cm, wystające 6 zębów na obwodzie, wygląd jaki jest, każdy widzi.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.