julianni Napisano 10 Grudzień 2004 Autor Napisano 10 Grudzień 2004 O tym ze podziemia istnieja wiadomo na pewno. Zaczynaja sie najprawdopodobniej w klasztorze Bernardynow przy ulicy Slowackiego a koncza dopiero w sulejowie (25km dalej)Wiadomo z nieoficjalnych zrodel ze podczas wojny chowali sie tam powstancy. Podobno czesc tuneli jest zawalona. Mozliwe rownierz iz jest zagazowana. Zalezy mi na wszystkich informacjach sotyczacych tych tuneli. Cokolwiek! Ludzie pomozcie :] najlepiej bardzooo szybko mam zamiar zejsc i potrzebuje jakiegokolwiek info. Mam bardzo ciekawe info dla ludzi zainteresowanymi militariami i podziemiami ale z wiadomych przyczyn nie pisze na forum. Jesli ktos chce wziasc udzial w wyprawie i zainwestowac troche to moge sie podzielic. CZEKAM NA INFO SZYBKO !!!! dzisiaj jade na rozpoznanie. Nie wchodze bez przygotowania. Obejrze wejscie (ktore nie jest ogolno dostepne :]]]]] ) a ja wiem gdzie jest. Prosze o szybkie info. moze jeszcze cos dzisiaj sie znajdzie...
xdefxx Napisano 10 Grudzień 2004 Napisano 10 Grudzień 2004 julianin to nie 25 km tylko 17 km wypowiadaj sie bardziej prcyzyjnie i jedziemy dzisiaj obysmy nie zabladzili :d
julianni Napisano 10 Grudzień 2004 Autor Napisano 10 Grudzień 2004 hehehehe odezwal sie czlonek zalogi :] i nie mow E. na tym forum kiedy bo tu jest wielu nieprzyjmenych i niuprzjmych gosci :) Bjar studiuje w piotrkowie mozna by sie z nim kiedys gdzies wybrac jak sie zgadamy :] on w temacie jest mocny
julianni Napisano 30 Grudzień 2004 Autor Napisano 30 Grudzień 2004 Odswiezam watek. Moze jednak ktos cos wie. Panowie wezcie sie w garsc !
Muszkieterka Napisano 30 Grudzień 2004 Napisano 30 Grudzień 2004 Ja kiedyś czytałam o tych podziemiach, na pewno był to przedwojenny miesięcznik historyczny, ale za Chiny nie mogę sobie przypomnieć tytułu. Gdzieś miałam jeden z jego numerów, jak znajdę - napiszę.
julianni Napisano 4 Styczeń 2005 Autor Napisano 4 Styczeń 2005 Ostatni juz raz obiecuje :) Odswiezam ponownie bo jest to chyba najciekawsza tajmenica starego woj Piotrkowskiego. KTOS COS MUSI WIEDZIEC ! Jesli tym razem nie to znaczy ze poczuje sie zawiedziny forum odkrywca.pl ;)
julianni Napisano 7 Sierpień 2005 Autor Napisano 7 Sierpień 2005 wybaczcie ze robie to kolejny raz ale ciagle mam nadzieje :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.