Gość Napisano 19 Grudzień 2002 Napisano 19 Grudzień 2002 Gdzie znajdują się opisywane przez Mosigniewicza w Słowie Polskim (1947) części kompleksów jak np. ten ze strony http://www.eksplorator.os.pl/1b7.htm (i kolejne http://www.eksplorator.os.pl/1b.htm).Michał
Jasiek Napisano 19 Grudzień 2002 Napisano 19 Grudzień 2002 Gdzie sie znajduja ? Trzeba je odkryc:),a na powaznie to ja sadze ze czesc sztolni nie wysadzili niemcy tylko ruscy i nasza kochana władza ludowa.nie sa to bezpodstawne zarzuty,poniewaz sa jakies informacje od starych górników ktorzy pracowali w Przedsiebiorstwie Robót Górniczych w Wałbrzychu ze robili jakies ciekawe roboty w okolicy i w samym Wałbrzychu.jedna jest taka ze wywozili jakies urzadzenia i sprzet z Sowich,pewnego dnia przyjezdzaja do pracy i widza ze jedna ze sztolni jest odstrzelona.Nie wiem o który kompleks chodzi bo powiedzmy jest to wiadomosc z trzeciej reki. Jasiek
Gość Napisano 23 Grudzień 2002 Napisano 23 Grudzień 2002 Na prawdę nikt nie potrafi wskazać ANI JEDNEGO ewidentnego odnośnika???
Gość Napisano 23 Grudzień 2002 Napisano 23 Grudzień 2002 NIE !!! - moge za to wskazac kilka sztolni ewidentnie wywalonych przez Wojsko w latach 60 :).
Gość Napisano 27 Grudzień 2002 Napisano 27 Grudzień 2002 Kilka lat temu łaziłem po lasach w okolicy Ossówki i Włodarza z obecnym zastępcą burmistrza Głuszycy T.Gromalą który pokazywał mi kilka miejsc w których mogłoby być odstrzelone wejscia do sztolni a nikt w sumie tam nie penetrował.Jak ktoś widział takowe coś to wiadomo że nie sposób przeoczyć tego nawet jak jest mocno zarośnięte.Polecam połazić trochę samemu to i na pewno coś ciekawego znajdziecie.
Gość Napisano 29 Grudzień 2002 Napisano 29 Grudzień 2002 Co do Srebrnej Góry i eksploracji odkrytych w 1996r podziemi.Z rozmowy z mieszkańcem w trakcie zlotu 2002.W roku 1997 wrzesień - odbyła się prywatna wyprawa kilku specjalistów" z Wrocławia . Kilku z nich wyszło... w sztolniach (piwnicach) przy szosie na dole. Potem przy koszarach" na drodze w nocy stało kilka ciężarówek które rano odjechały nieźle obciażone, eskortowane .... przez policyjny samochód.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.