Skocz do zawartości

Riese (again)

Gość Michał3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Gdzie znajdują się opisywane przez Mosigniewicza w Słowie Polskim (1947) części kompleksów jak np. ten ze strony http://www.eksplorator.os.pl/1b7.htm (i kolejne http://www.eksplorator.os.pl/1b.htm).
Michał
Napisano
Gdzie sie znajduja ? Trzeba je odkryc:),a na powaznie to ja sadze ze czesc sztolni nie wysadzili niemcy tylko ruscy i nasza kochana władza ludowa.nie sa to bezpodstawne zarzuty,poniewaz sa jakies informacje od starych górników ktorzy pracowali w Przedsiebiorstwie Robót Górniczych w Wałbrzychu ze robili jakies ciekawe roboty w okolicy i w samym Wałbrzychu.jedna jest taka ze wywozili jakies urzadzenia i sprzet z Sowich,pewnego dnia przyjezdzaja do pracy i widza ze jedna ze sztolni jest odstrzelona.Nie wiem o który kompleks chodzi bo powiedzmy jest to wiadomosc z trzeciej reki.
Jasiek
Napisano
Na prawdę nikt nie potrafi wskazać ANI JEDNEGO ewidentnego odnośnika???
Napisano
NIE !!! - moge za to wskazac kilka sztolni ewidentnie wywalonych przez Wojsko w latach 60 :).
Napisano
Kilka lat temu łaziłem po lasach w okolicy Ossówki i Włodarza z obecnym zastępcą burmistrza Głuszycy T.Gromalą który pokazywał mi kilka miejsc w których mogłoby być odstrzelone wejscia do sztolni a nikt w sumie tam nie penetrował.Jak ktoś widział takowe coś to wiadomo że nie sposób przeoczyć tego nawet jak jest mocno zarośnięte.Polecam połazić trochę samemu to i na pewno coś ciekawego znajdziecie.
Napisano
Co do Srebrnej Góry i eksploracji odkrytych w 1996r podziemi.
Z rozmowy z mieszkańcem w trakcie zlotu 2002.
W roku 1997 wrzesień - odbyła się prywatna wyprawa kilku specjalistów" z Wrocławia . Kilku z nich wyszło... w sztolniach (piwnicach) przy szosie na dole. Potem przy koszarach" na drodze w nocy stało kilka ciężarówek które rano odjechały nieźle obciażone, eskortowane .... przez policyjny samochód.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie