past Napisano 18 Grudzień 2002 Autor Napisano 18 Grudzień 2002 Czy warto zwiedzic" coś takiego - całość pod ziemią , obecnie teren prywatny jest troche kłopotu z kontaktem z właścicielem dlatego nie wiem czy skórka warta wyprawki?okolice Wrocławia
Gość Napisano 18 Grudzień 2002 Napisano 18 Grudzień 2002 No ja bym chętnie się zapuścił w takie bunkry, gdyby coś było blisko, ale tu u mnie nie było ruskich jednostek. Zależy też jakiego rodzaju masz problem z dotarciem do włsćiciela terenu - czyżby aktualnie przebywał w miejscu odosobnienia albo wyjechał do Tybetu ;-)) lub Iraku??Pozdrawiam
Gość Napisano 18 Grudzień 2002 Napisano 18 Grudzień 2002 terenu pilnuje cieć a właściciele zmieniją się jak w kalejdoskopie - kupil ktoś to od AMW i chyba nikt nie ma pomysłu Dlatego ciężko jest dotrzeć do aktualnego. chyba że cieciowi coś postawie ale nie wiem czy warto
Gość Napisano 18 Grudzień 2002 Napisano 18 Grudzień 2002 Też kiedyś próbowałem zwiedzić" takie miejsce. Skończyło się na obserwacji zza płotu. Okolice Śr.Śl. :))
Gość Napisano 18 Grudzień 2002 Napisano 18 Grudzień 2002 to to miejsce - ja byłem na terenie i rozmawiałem z cieciem , wejście pod ziemie to trzy duże bramy
Vercyn Napisano 18 Grudzień 2002 Napisano 18 Grudzień 2002 Historia sięga dalej. Podobno już podczas IIwś stacjonowała tam jakaś niemiecka jednostka łącznościowa. Odwiedziłem to miejsce w maju, ale pech chciał,że właśnie wtedy została okradziona miejscowa stacja tra-fo. Cieć był nieugięty.
Gość Napisano 19 Grudzień 2002 Napisano 19 Grudzień 2002 A teren rozległy? Poradzieckie bym sprawdził, bo po nich wszystkiego się można spodziewać. Za butelkę krajowego z cieciem się dogadasz. Inwestujesz niewiele, a nóż widelec coś tam jest. Możesz też pójść po kolędzie, jak chcesz to po szczegóły na priv.pozdrawiam hydro
Kalfas Napisano 19 Grudzień 2002 Napisano 19 Grudzień 2002 Polecam okolice Krzywej jest tam byłe lotnisko radzieckie, wcześniej niemiecki, trzeba się spieszyć bo zbieracze złomu nie póżnują, a schrony są rozbierane.pozdrowienia'Kalfas
Gość Napisano 19 Grudzień 2002 Napisano 19 Grudzień 2002 tak ja też byłem po kradzieży stacji -- wcześniej podziemia były oświetlone teren nieduży nie wiem jak pod ziemią -- w okolicy LWP miało sporo terenu , gdzieś w okolicy jest bunkier po krasnoj armii - były schron atomowy -- tak podawali w TV ale nikt z okolicznych nie wie gdzie to , może to ta stacja ale w TV schron brzmi lepiej
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.