SARNA Napisano 7 Grudzień 2004 Autor Napisano 7 Grudzień 2004 WitamKtoś może wie co to może byc za łuska ?? Jakiej jest produkcji i w jakim okresie była używana ?? Kaliber około 75mm
berthie Napisano 15 Grudzień 2004 Napisano 15 Grudzień 2004 Na pierwszej fotce widać coś w stylu półkola na podstawie. Jęśli na górze półkola jest jeszcze przechylony krzyżyk to łuska jest węgierska. Ten znaczek to sumbol korony św Stefana, oznaczenia spotykanego na amunicji węgierskiej.pozdro
SARNA Napisano 15 Grudzień 2004 Autor Napisano 15 Grudzień 2004 Hmm według mnie to jest poprstu c w kółku. Zwróć uwagę na napis ...B&CCo. Ja myślałem raczej o angielskiej lub amerykańskiej...
berthie Napisano 15 Grudzień 2004 Napisano 15 Grudzień 2004 Nie chodziło mi o c w kółku tylko o ten znaczek przed napisem CCo. Na fotce jest podobne do znaczka o któym pisałem, ale jak sie przyjrzeć to może byc i &.Wtedy to moze być amerykańska np od szermana.pozdro
SARNA Napisano 7 Grudzień 2004 Autor Napisano 7 Grudzień 2004 WitamKtoś może wie co to może byc za łuska ?? Jakiej jest produkcji i w jakim okresie była używana ?? Kaliber około 75mm
Pytanie
SARNA
Witam
Ktoś może wie co to może byc za łuska ?? Jakiej jest produkcji i w jakim okresie była używana ?? Kaliber około 75mm
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.