d2io83k Napisano 6 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2004 Mam pytanie jak zrobic w niemieckich helmach fakture chropowata? Czy tak jak w Salamandrze, z naturalnego korka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d2io83k Napisano 10 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2004 Co sadzicie o takiej fakturze czy jest ona profesionalna czy ... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36999726 gosciu pisze ze potluczone szklo sypal :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 10 Grudzień 2004 Share Napisano 10 Grudzień 2004 Witam! Pewnie chodzi Ci o kamuflaż jakiego Niemcy używali bodaj w Normandii. Moim zdaniem najlepszy do tego jest piasek do terrariów. O ile mi wiadomo iemiaszki" też używały piasku zmieszanego z farbą. Na forum był już podobny wątek, spróbuj poszukać. Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 10 Grudzień 2004 Share Napisano 10 Grudzień 2004 Tu masz garnek M40 pomalowany farbą wymieszaną z piaskiem w celach lepszego zakamuflowania:http://www.germanmilitaria.com/Heer/photos/H13950.htmlPozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d2io83k Napisano 11 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2004 O chcial bym zrobic cos takiego jak to ale nie wiem ta fakture jak zrobic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d2io83k Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2004 Kurde nikt nie wie jak robi sie ta fakture =]]]]]]]]] a tacy sa tu profesjonalisci :PPPP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 A mnie to wygląda na pomalowane wżery korozyjne. Zdrowy garnek na dwa lata w pokrzywy, piaskowanie, malowanie i efekt właśnie taki. ;)Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d2io83k Napisano 25 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2004 hehe =]] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 25 Grudzień 2004 Share Napisano 25 Grudzień 2004 Żwirk Panowie żwirek o gramaturze 0,01-0,08 mmDo nabycia w różnych firmach zajmujących sie uzdatnianiem wody.Dodac do farby i dokładnie wymieszać.i szybko malować zanim opadniePozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comet.pl Napisano 26 Grudzień 2004 Share Napisano 26 Grudzień 2004 Ostatnio czytałem o malowaniu hełmów farbą z domieszką trocin. Proponowałbym dość rzadką farbę wymieszać z niewielką ilością trocin o różnej gramaturze, uzyskanych po przejściu różnych pilników, pił przez twarde drewno. Dla uzyskania matu dodatkowo należy dodać do farby talku. pz. comet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d2io83k Napisano 26 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2004 Wlasnie trzeba szybko pomalowac bo to opadnie, a jak by tak zmielony korek, tak dosc drobno ... bo wydaje mi sie ze on nie opadnie na dno (trociny tez), bo nie chce gafy szczelic i zwalic helmu to wole sie popytac profesionalistow ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comet.pl Napisano 26 Grudzień 2004 Share Napisano 26 Grudzień 2004 To jeszcze nie pomalowałeś?Materiał tu chyba nie ma znaczenia (trociny, wiory, piach), możesz przecież pomalować dwa razy: po pierwszym posypać czymkolwiek, a potem po wyschnieciu jeszcze raz pomalować po tej posypce. comet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d2io83k Napisano 27 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2004 No jeszcze nie :) bo chcialem uslyszec wasze pomysly dotyczace malowania :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polzin Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 Moje hełmy maluje pistoletem - po drugiej warstwie sypię korund 0,1 mm który mam do piaskowania (jest jak pył), następnie nakładam 3 warstwę lakieru.Dla uzyskania matu stosuje talk ....pozdrowienia Polzin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polzin Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 fotka 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polzin Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 ... i 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polzin Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 troszkę większa rozdzielczość.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polzin Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 juz kończę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 Cześć, ile talku na ile farby?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polzin Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 Trzeba to zrobić doświadczalnie.Jeśli dodasz za wiele talku to farba będzie miała białawą poświatę, no i pistolet się zapcha lub na wylocie bedzie się robił sopel :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polzin Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 Najlepiej zrób farbe i pomaluj coś - dopiero po wyschnięciu moża ocenić wynik. Pamiętaj aby dokładnie zawsze rozmieszać farbę bo talk zostaje na dnie. Przy zalewaniu pistoletu przecedź farbę przez pończochę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 Maluję pędzlem, a mieszanki które robię mają tendencję do rozwarstwiania się, więc je i tak mieszam.Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d2io83k Napisano 30 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2004 Malujesz pedzlem? tak, a mogl bym zobaczyc jakies twoje dziala, jak wychodzi pomalowane pedzlem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wartownik Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 do d2io83k podaj mi twój e-mail :)pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d2io83k Napisano 30 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2004 bartek_dz@o2.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.