Skocz do zawartości

Faktura, w niemcach

d2io83k

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Co sadzicie o takiej fakturze czy jest ona profesionalna czy ... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36999726
gosciu pisze ze potluczone szklo sypal :)
Napisano
Witam! Pewnie chodzi Ci o kamuflaż jakiego Niemcy używali bodaj w Normandii. Moim zdaniem najlepszy do tego jest piasek do terrariów. O ile mi wiadomo iemiaszki" też używały piasku zmieszanego z farbą. Na forum był już podobny wątek, spróbuj poszukać. Pozdrawiam, Łukasz
Napisano
Tu masz garnek M40 pomalowany farbą wymieszaną z piaskiem w celach lepszego zakamuflowania:
http://www.germanmilitaria.com/Heer/photos/H13950.html
Pozdrawiam, Łukasz
  • 2 weeks later...
Napisano
Żwirk Panowie żwirek o gramaturze 0,01-0,08 mm
Do nabycia w różnych firmach zajmujących sie uzdatnianiem wody.
Dodac do farby i dokładnie wymieszać.
i szybko malować zanim opadnie
Pozdrawiam
Napisano
Ostatnio czytałem o malowaniu hełmów farbą z domieszką trocin. Proponowałbym dość rzadką farbę wymieszać z niewielką ilością trocin o różnej gramaturze, uzyskanych po przejściu różnych pilników, pił przez twarde drewno.
Dla uzyskania matu dodatkowo należy dodać do farby talku.
pz. comet
Napisano
Wlasnie trzeba szybko pomalowac bo to opadnie, a jak by tak zmielony korek, tak dosc drobno ... bo wydaje mi sie ze on nie opadnie na dno (trociny tez), bo nie chce gafy szczelic i zwalic helmu to wole sie popytac profesionalistow ;]
Napisano
To jeszcze nie pomalowałeś?
Materiał tu chyba nie ma znaczenia (trociny, wiory, piach), możesz przecież pomalować dwa razy: po pierwszym posypać czymkolwiek, a potem po wyschnieciu jeszcze raz pomalować po tej posypce.
comet
Napisano

Moje hełmy maluje pistoletem - po drugiej warstwie sypię korund 0,1 mm który mam do piaskowania (jest jak pył), następnie nakładam 3 warstwę lakieru.
Dla uzyskania matu stosuje talk ....
pozdrowienia Polzin

Napisano
Trzeba to zrobić doświadczalnie.
Jeśli dodasz za wiele talku to farba będzie miała białawą poświatę, no i pistolet się zapcha lub na wylocie bedzie się robił sopel :)
Napisano
Najlepiej zrób farbe i pomaluj coś - dopiero po wyschnięciu moża ocenić wynik. Pamiętaj aby dokładnie zawsze rozmieszać farbę bo talk zostaje na dnie. Przy zalewaniu pistoletu przecedź farbę przez pończochę..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie