wons Napisano 5 Grudzień 2004 Autor Napisano 5 Grudzień 2004 CZUWAJ! Mam prośbę do znawców artylerii... Jako że ja nie posiadam zbyt dużej wiedzy w tym temacie, chciałbym się dowiedzieć, od jakich pocisków są to zapalniki. Ten jest mosiężny, sygnowany: I.W.M.Z.23 Rh.S.K.Po drugiej stronie: 62C
wons Napisano 5 Grudzień 2004 Autor Napisano 5 Grudzień 2004 AluminiakiPierwszy z lewa: AZ23umg 44 Waa 015.Nie wszystkie napisy czytelne.Drugi nie ma żadnych bić. Jakieś sugestie?Pozdr. WoNsY
mis Napisano 13 Grudzień 2004 Napisano 13 Grudzień 2004 witam 2 też I wojna jakis inny model jesli sa na około cyferki to jest z opózniaczem co do 3 zdjęcia to nie wiem jesli znalezione tam gdzie reszta to pewnie ten sam okrespozdr
zz Napisano 6 Grudzień 2004 Napisano 6 Grudzień 2004 zobacz tutaj:http://mitglied.lycos.de/zarthan/harrysseite/harrysseite/haupt.htm
mis Napisano 10 Grudzień 2004 Napisano 10 Grudzień 2004 witam1 zd zapalnik od pocisku z ołowianym płaszczem szrapnel pruski Iwśbrakuje góry pozdr
berthie Napisano 14 Grudzień 2004 Napisano 14 Grudzień 2004 Dwójka od moździeża - wurfgranatezunder.Trójka - zapalnik uderzeniowy - aufschlagzunder, do pocisków artyleryjskich, dość uniwersalny i popularny.pozdro
Pytanie
wons
CZUWAJ!
Mam prośbę do znawców artylerii... Jako że ja nie posiadam zbyt dużej wiedzy w tym temacie, chciałbym się dowiedzieć, od jakich pocisków są to zapalniki.
Ten jest mosiężny, sygnowany:
I.W.M.Z.23
Rh.S.K.
Po drugiej stronie:
62C
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.