maciej Napisano 5 Grudzień 2004 Autor Napisano 5 Grudzień 2004 Prosze o przybliżenie mi co mogą oznaczać symbole nabagnecie. Jest to bagnet do Mausera.Na ostrzu widnieje napis CARL EICKHORN. Czy jet to sygnatura wytwórcy?Z drugiej strony ostrza jest numer 6529.Na grzbiecie widnieje numer 39.
maciej Napisano 5 Grudzień 2004 Autor Napisano 5 Grudzień 2004 Na pochwie jest numer 108152 i niżej na samym środku cyfra 1. Z drugiej stronu obok śrubki jest cyfra 2 (słabo widoczna na zdjęciu) oraz s umieszczone w kwadracie.Dzieki za wszelką pomoc.PozdroMaciej
Kolekcjoner (Marek Z) Napisano 5 Grudzień 2004 Napisano 5 Grudzień 2004 A więc tak:Carl Eickhorn" - sygnatura wytwórcy39 na grzbiecie rok produkcji6529 - to numer seryjny, pod nim może być litera seriiPochwa jest od polskiego bagnetu wz. 24:S w kwadracie odbiór wojskowy2 - nie wiem co znaczy108152 - numer fabryczny1- fabryczne oznaczenie kontrolne?Pozdrawiam,Marek
Pytanie
maciej
Prosze o przybliżenie mi co mogą oznaczać symbole nabagnecie. Jest to bagnet do Mausera.
Na ostrzu widnieje napis CARL EICKHORN. Czy jet to sygnatura wytwórcy?
Z drugiej strony ostrza jest numer 6529.
Na grzbiecie widnieje numer 39.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.