Anaba Napisano 30 Listopad 2004 Autor Napisano 30 Listopad 2004 Witam forumowiczów,Kieruję do Was moją prośbę. Potrzebuję informacji na temat Luftwaffen-Jäger-Bataillone z.b.V. lub konkretnie samej 3 Kompanie Luftwaffen-Jäger-Bataillone z.b.V. Szukam czegokolwiek! Od fantów, poprzez zdjęcia, informacje, zadowoli mnie COKOLWIEK, jako że nie potrafię nic o tym znaleźć ani w internecie ani w literaturze. Udało mi się jedynie na stronie http://www.feldgrau.com/l-infanterie.html potwierdzić istnienie tego batalionu ZBV (do zadań specjalnych).Uprzejmie proszę o jakąkolwiek pomoc!Serdecznie pozdrawiam i dziękuje za każdy odpis,Anaba
Bartek102 Napisano 30 Listopad 2004 Napisano 30 Listopad 2004 WitamO który batalion ci chodzi ? Było ich 10 z numeracją od 1 do 10 .Bartek
the_tuna Napisano 30 Listopad 2004 Napisano 30 Listopad 2004 drogi kolego musisz jeszcze przynajmniej podac numer batalionu który cię interesuje....batalionów zbv było 10..także troszke więcej precyzji a może coś wskóram w tej sprawie..pozdrawiam
Anaba Napisano 30 Listopad 2004 Autor Napisano 30 Listopad 2004 W liście, który przysłało mi Deutsche Dienststelle na temat żołnierza LW piszę tak, cytuje:3. Kompanie Luftwaffen-Jäger-Bataillon zur besonderen Verwendung 2"Ta liczba w/g mnie to był stopień z.B.v, ale teraz mnie koledzy oświeciliście! To z pewnością jest numer batalionu, jako że z numeracją z.B.v się nie spotkałem. Mam nadzieję że Was to, Koledzy, naprowadzi.Gorąco dziękuje i pozdrawiam,Anaba
the_tuna Napisano 30 Listopad 2004 Napisano 30 Listopad 2004 z pewnościa chodziło im o to: See Luftwaffen-Feld-Bataillon z.b.V. 2.jak wróce to poszukam coś na ten temat bo chyba mam coś tam..ale gdzie to dokładnie nie pamiętam..:)pzdr.chinczyk
Anaba Napisano 30 Listopad 2004 Autor Napisano 30 Listopad 2004 Wielkie dzięki!To See" przed nazwą mnie niepokoi.Słyszałem o samolotach przeznaczonych dla Kriegsmarine, ale żeby strzelcy Luftwaffe? Czekam niecierpliwie na informację!Żołnierz o którego jest całe halo stacjonował we Francji, a następnie został przerzucony na Ostfront, w okolice Leningradu gdzie walczył w stopniu Gefreitera aż do 24.07.1944, gdzie był widziany ostatnio w okolicach Raum Ostrow/Nordrussland".Pzdr Anaba
Anaba Napisano 30 Listopad 2004 Autor Napisano 30 Listopad 2004 Panowie!Znalazłem coś, to na pewno ta jednostka bo zgadza się miejsce gdzie stacjonował.Luftwaffen-Feld-Bataillon z.b.V. 2Kommandeure:ObLt Hermann Schütze, 11.42 - 2.43 ObLt Graf von Korff Schmising-Kerssenbrock, 3.43 - ? Formed 20.11.42 from I./Luftwaffen-Feld-Regiment 3 (Bewährungstruppe). In October 1943 renamed Luftwaffen-Jäger-Bataillon z.b.V. 2. Disbanded in Autumn 1944. Served at Staraja Russa and Ostrov, Northern Russia, 1943/44 as Heerestruppe.Dziękuje Tuna!Dalej posiadam jedynie to, jeśli coś macie to gorąco proszę o zamieszczenie.Pzdr AnabaPS. Sprawa jest konkretniejsza bo chodzi o .. rodzinę!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.