Skocz do zawartości

działanie sprzetu

Marian22

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam!mam pytanko. chodzi o to czy zimą można połazić z wykrywaczem czy tez ziemia musi być sucha. no i tak ogólnie jak to jest z szukaniem zimą.wiem że jak leży śnieg to nie bardzo cos z tego wyjdzie. jeśli był juz taki temat to proszę o jakiś odnośnik. Z góry dzieki.
pozdrawiam
Napisano
Wszystko zalezy od ciebie i twojego sprzętu, sam osobiście chodziłem z piszczałka w marcu ubiegłego roku . Z namieżeniem niebyło problemu , niestwierdziłem też spadku zasięgu w moim Trakerku 4 . Problemy zaczeły się w trakcie kopania , połamałem 2 saperki . Działo się to na polu, łatwiej było w lesie , tam do przerąbania miałem około 5 centymetrów zmarzliny poczym szło gładko . Życzę powodzenia.Bolszewik.
Napisano
Niedalej jak przedwczoraj także byłem pokopać mimo mrzawki i niskiej temperatury jakoś ogarnołem ,podstawa to niezalać detektora.Z doświadczenia powiem ci że szukać można nawet w bagnie.
Napisano
Las to po pierwsze, tam prawie nigdy nie zamarza. Dobrze jest mieć samochód i obserwować pogodę w mediach. Nawet jeżeli w twojej okolicy jest mróz to gdześ np.150 km dalej jest odwilż. Dobrze jest znać miejsca z mikroklimatem, to zn. gdzie pogoda jest prawie zawsze inna niż gdzie indziej. Dużo cieplej jest na zachodzie Polski, niż na wschodzie i górach. Jeżeli w dzień jest odwilż, a w nocy siarczysty mróz, to nawet w lesie ziemia będzie zamarznięta.
W ten sposób można szukać przez okrągły rok, a fanty zimą są zazwyczaj lepsze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie