Marian22 Napisano 28 Listopad 2004 Autor Napisano 28 Listopad 2004 witam!mam pytanko. chodzi o to czy zimą można połazić z wykrywaczem czy tez ziemia musi być sucha. no i tak ogólnie jak to jest z szukaniem zimą.wiem że jak leży śnieg to nie bardzo cos z tego wyjdzie. jeśli był juz taki temat to proszę o jakiś odnośnik. Z góry dzieki.pozdrawiam
mrand Napisano 29 Listopad 2004 Napisano 29 Listopad 2004 Popatrz na:http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=8500Pozdrawiam, Mrand
mrand Napisano 29 Listopad 2004 Napisano 29 Listopad 2004 Popatrz na:http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=8500Pozdrawiam, Mrand
Marian22 Napisano 29 Listopad 2004 Autor Napisano 29 Listopad 2004 Dzieki wielkie za podpowiedźpozdrawiam, marian
Fendziu Napisano 29 Listopad 2004 Napisano 29 Listopad 2004 Wszystko zalezy od ciebie i twojego sprzętu, sam osobiście chodziłem z piszczałka w marcu ubiegłego roku . Z namieżeniem niebyło problemu , niestwierdziłem też spadku zasięgu w moim Trakerku 4 . Problemy zaczeły się w trakcie kopania , połamałem 2 saperki . Działo się to na polu, łatwiej było w lesie , tam do przerąbania miałem około 5 centymetrów zmarzliny poczym szło gładko . Życzę powodzenia.Bolszewik.
Fendziu Napisano 29 Listopad 2004 Napisano 29 Listopad 2004 Niedalej jak przedwczoraj także byłem pokopać mimo mrzawki i niskiej temperatury jakoś ogarnołem ,podstawa to niezalać detektora.Z doświadczenia powiem ci że szukać można nawet w bagnie.
Marian22 Napisano 29 Listopad 2004 Autor Napisano 29 Listopad 2004 Dzięki za info Fendziu.pozdrowionka
Raned Napisano 29 Listopad 2004 Napisano 29 Listopad 2004 Las to po pierwsze, tam prawie nigdy nie zamarza. Dobrze jest mieć samochód i obserwować pogodę w mediach. Nawet jeżeli w twojej okolicy jest mróz to gdześ np.150 km dalej jest odwilż. Dobrze jest znać miejsca z mikroklimatem, to zn. gdzie pogoda jest prawie zawsze inna niż gdzie indziej. Dużo cieplej jest na zachodzie Polski, niż na wschodzie i górach. Jeżeli w dzień jest odwilż, a w nocy siarczysty mróz, to nawet w lesie ziemia będzie zamarznięta.W ten sposób można szukać przez okrągły rok, a fanty zimą są zazwyczaj lepsze.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.