Waldenfels Napisano 25 Listopad 2004 Autor Napisano 25 Listopad 2004 Witam, Byłem niebawem na Białorusi, jeden z białorusinów poprosił mnie abym pomógł mu odszyfrować nieśmiertelnik jego dziadka, który służył w wojsku polskim w 1939 roku, a może i wcześniej nawet. Posiada on także fotografię dziadka w polskim mundurze. Chodzi przedewszystkim o ustalenie w jakiej jednostce służył ( o ile wogóle jest to możliwe)Podaję dane wybite na niesmiertelniku z zachowaniem kolejności. JAN ANDROSIUK PR 1027/K BRZEŚĆ N/B 1909Za wszelką pomoc z góry dziękuję!!!
Kolekcjoner (Marek Z) Napisano 26 Listopad 2004 Napisano 26 Listopad 2004 Witam, JAN ANDROSIUK - to imię i nazwisko PR - skrót wyznania prawosławny"1027/K - nr ewidencyjny w komendzie uzupełnieńBRZEŚĆ N/B - miasto w którym była komenda uzupełnień1909 - rok urodzeniaPo fotce można spróbować określić formację.Pozdrawiam,Marek
Waldenfels Napisano 26 Listopad 2004 Autor Napisano 26 Listopad 2004 Dzięki za informacje!!! czy na podstawie numeru identyfikacyjnego w komendzie uzupełnień można okreslić do jakiej jednostki ów człowiek należał? jeśli tak to gdzie to można by sprawdzić?
marek123 Napisano 26 Listopad 2004 Napisano 26 Listopad 2004 mozesz zrobic foto ????????jesli tak to daj na maila dambek7@wp.pl
Kolekcjoner (Marek Z) Napisano 27 Listopad 2004 Napisano 27 Listopad 2004 Jeżeli zachowały się jakieś akta, to pewnie znajdują się w Centralnym Archiwum Wojskowym w Rembertowie. Chociaż przypuszczam, że udałoby się ustalić tylko nazwę jednostki mobilizującej.
Waldenfels Napisano 29 Listopad 2004 Autor Napisano 29 Listopad 2004 Fotki zrobić nie mam jak bo niesmiertelnik został na Białorusi to pamiatka rodzinna.Dzięki Marek Z. za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.