Chodząc z wykrywka po lesie obok poniemieckiego budynku stacji kolejowej trafiłem na takie fanty. Jakiś emblemat artylerii - skrzyzowane dwie armaty, na nich 5 kul i na szczycie płonąca. Jednej części armaty brak, niestety nie znalazłem, na części, gdzie podpala się lont wybita jest cyfra 5. Myślę, że te pięc kul i tę cyfre 5" na armacie należy w jakiś sposób powiązać. Obok emblematu leżał guzik z cyfrą 4", tak jak na płonącej kuli. Jeśli któryś z forumowiczów zna tę tematykę, to proszę o kilka zdań objaśnień co i zacz? Pozdrawiam - woojec -
Pytanie
woojec
Chodząc z wykrywka po lesie obok poniemieckiego budynku stacji kolejowej trafiłem na takie fanty.
Jakiś emblemat artylerii - skrzyzowane dwie armaty, na nich 5 kul i na szczycie płonąca. Jednej części armaty brak, niestety nie znalazłem, na części, gdzie podpala się lont wybita jest cyfra 5. Myślę, że te pięc kul i tę cyfre 5" na armacie należy w jakiś sposób powiązać.
Obok emblematu leżał guzik z cyfrą 4", tak jak na płonącej kuli.
Jeśli któryś z forumowiczów zna tę tematykę, to proszę o kilka zdań objaśnień co i zacz?
Pozdrawiam
- woojec -
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.