majros Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 Witam. Oj Fiodor za bardzo to tu sie nie dowiesz co i jak z poszukiwaniami na Suwalszczyznie miejscowi poszukiwacze z tego co zdążyłem zaobserwować niechętnie sie ujawniają na forum. Teren ogólnie bardzo ciekawy , szeroki przekrój historyczny,jeszcze bardzo dużo można znalezć. Pozdrwiam.
Majorian Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 Zbieram od dłuższego czasu militaria na Suwalszczyźnie, ale niewiele moge Ci pomóc z tzw. miejscówkami. Nie mam wykrywacza (nie narzekam :) ) więc w moim przypadku w gre wchodzą skupy złomu, rodzina na wsi, zupełnie przypadkowe znaleziska np. na powierzchni ziemi. Generalnie na podstawie tego co mam i skąd to mam moge stwierdzić, że znalezienie moimi metodami czegokolwiek polskiego, SS-mańskiego i częci pojazdów jest praktycznie niemożliwe. Wśród znalezisk dominują więc niemiecki i rosyjski sprzęt z I i II WŚ. Wyjątkowo trafiłem na włoską menażkę, holenderską manierkę ..Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.