Gość Napisano 5 Grudzień 2002 Napisano 5 Grudzień 2002 Bardzo proszę szanownych kolegow o pomoc i porade.Wykopalem wrzesniowy helm wz.31 stan ogulny dobry Jakiej farby urzyc ? {mieszanki farb} aby jak najwiernjej odwzorowac orginal ? Pozdrawiam.
bolas Napisano 5 Grudzień 2002 Napisano 5 Grudzień 2002 aaaajajajaj!!! w końcu to twój hełm ... ale ja bym go w ogóle nie dotykał i nie odnawiał - najlepiej wygląda tak jak się zachował i własnie taki jest najwięcej wart. Moja rada zostaw go w spokoju ale jak już musisz to w oryginale najpierw malowano podkład miniowy a dopiero na to kładziono salamandrę :) bolaswww.bolas.prv.pl
bolas Napisano 5 Grudzień 2002 Napisano 5 Grudzień 2002 w ogole to jak masz ochotę to podelsij mi jaks fotkę tego hełmu na maila - mam w domciu jeden taki hełm własnie odnowiony i może się zamienimy ? osobiście zdecydowanie wole miec oryginał niż odnawiany :)
Gość Napisano 5 Grudzień 2002 Napisano 5 Grudzień 2002 Człowieku nie ruszaj go farbą. Oczyść, zakonserwuj i będzie cool . Pomalowany hełm będzie niewartościowy i nieładny :(
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.