yupiter Napisano 16 Listopad 2004 Autor Napisano 16 Listopad 2004 Wyskoczył razem z Boratynkami. Chyba mosiądz. Może ktoś dokładniej wydatuje albo coś więcej powie. Nie wiem za bardzo, gdzie to mogli sobie wieszać....?? :-)YP
hakas Napisano 17 Listopad 2004 Napisano 17 Listopad 2004 Tródno okreśkić ale sa dwa miejsca gdzie to mogło być. Jest to fragment trzeńsienia lub spinka do koszuli górale do tej pory spinają koszyle pod szyją czymś podobnym choć nie zupełnie ale innego pomysłu nie mam. Jakiej jest to wielkości jeśli jest to dość duze to może ozdoba ogłowia lub siodła pozdrawiam hakas
yupiter Napisano 16 Listopad 2004 Autor Napisano 16 Listopad 2004 Wyskoczył razem z Boratynkami. Chyba mosiądz. Może ktoś dokładniej wydatuje albo coś więcej powie. Nie wiem za bardzo, gdzie to mogli sobie wieszać....?? :-)YP
yupiter Napisano 18 Listopad 2004 Autor Napisano 18 Listopad 2004 Uchwyt do szuflady to na pewno nie jest, bo za delikatny, zawieszony na rodzaju haczyka, więc przy pociągnięciu element zdobiony by po prostu od niego odpadł. Ktoś pytał o wielkość: wysokość 3,5cm szerokość 2,5cm. Raczej wygląda mi na ozdobę. W ziemi, gdzie leżała nie było w promieniu iluś metrów żadnych śmieci tylko to i boratynki.Zdobienie też jakieś niekonkretne...YP
hakas Napisano 18 Listopad 2004 Napisano 18 Listopad 2004 Cześć. Może to ozdoba od szkatułki w której były boratynki. Ile ich znalazłeś? hakas
Monti Napisano 17 Listopad 2004 Napisano 17 Listopad 2004 jak dla mnie to jest to uchwyt do szuflady lub drzwiczek od szafki.pozdr
Digger Napisano 17 Listopad 2004 Napisano 17 Listopad 2004 Faktycznie te otwory na krawedziach sugerowały by, że było to do czegoś przytwierdzone. Może uchwyt tak jak twierdzi poprzednik lub cos spełniajacego role czysto dekoracyjna. Tak na oko skoro w okolicy wychodziły boratynki to moze to byc z tego okresu ale nie koniecznie. zreszta z takim fantami zazwyczaj jest problem z identyfikacją. W kazdym razie ładne to jest.Pozdrawiam!!!
Pytanie
yupiter
Wyskoczył razem z Boratynkami. Chyba mosiądz. Może ktoś dokładniej wydatuje albo coś więcej powie. Nie wiem za bardzo, gdzie to mogli sobie wieszać....?? :-)
YP
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.