Skocz do zawartości

NIe Londyn..a Lądek Zdrój..

searcher

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.
W ostatnim długim weekendzie wybrałem się do Lądka Zdrój.Wyjazd był czysto turystyczny...ale jak wiadomo albo się tropi tajemnice zawsze i wszędzie albo wcale.
Przemierzając szlaki, które często przebiegały przez okoliczne wsie, byłem pod wrażeniem ilości opuszczonych, niektórych totalnie rozpadających się, domów i stodół(normalnie aż mnie świerzbiło)..Siłą rzeczy już układałem scenariusze wyimaginowanych poszukiwań z piszczałką..
I teraz pytanie:czy ktoś z kolegów penetrował tamtejsze okolice?Czy coś ciekawego znalazł?
I czy może wiecie co było w okolicach Mąkolna..?Pełno tam wtopionych" obiektów w teren(zdjęcie).Doszukałem sie też podwójnych ogrodzeń z drutami kolczastymi(jak w byłych sowieckich jednostkach wojskowych na naszym terenie)
Pozdro

Napisano
Mieszkam niedaleko Lądka - byłem , chodziłem i nic nie znalazłem. Troche amunicji , resztki hełmu , a w okolicach Makolna i Złotego Stoku byla prawdopodobnie fabryka amunicji (miejscowi twierdza za am bomby i samoloty robili") ale nic konkretniejszego w literaturze nie spotkałem na ten temat.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie