Skocz do zawartości

znajdować czy kupować?

leserek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.Zdecydowanie znajdować!Moja przygoda z poszukiwaniami zaczęła się 22 lata temu.Początkowo miałem tylko szpadel,pózniej klozetowca" własnej roboty (był idealny na skrzynki,pociski,hełmy i parowozy:) ).
Teraz moja kolekcja liczy grubo ponad sto rozmaitych odznak i medali (niektóre pochodzą z wymiany),jednak najbliższe mi są te wydarte ziemi" przeze mnie,dawno temu... I o każdej potrafię powiedzieć w jakich okolicznościach została znaleziona.Myślę że każdy poszukiwacz ma stosunek emocjonalny do swych znalezisk.
Wszystko znalezione osobiście jest jedyne,niepowtarzalne...
Napisano
do kolegi z postu powyzej.
mam kufer podrozny, urugwajski, (montevideo), drewno obite, z drewnianymi czterema listwami w kolo. stan sredni.
ide na zamiane :)) z boku kartka berlin ....strasse.
Napisano
Oczywiście fanty, które kupuję mają lepszy stan, na półkę postawić w sam raz. Nigdy jednak nie będę miał do nich sentymentu. Wykopane własnoręcznie, które przeleżały X lat w ziemii, w trudzie i pocie czoła tyrało się, żeby wyciągnąć je, do każdego fanta jest oddzielna historia.. Najpiękniejsze chwile tuż przed wyciągnięciem, ta niepewność i to uczucie, że jesteś pierwszym znalazcą tego przedmiotu, tuż po właścicielu. On to kiedyś zgubil, a ty teraz to znajdujesz i te pytania po głowie chodzą kim był właściciel?", w jaki sposób to zgubił?". Jeszcze ta duma po właściwym oczyszczeniu, rozruszaniu przedmiotu. Po tylu latach doprowadziłeś go do stanu użyteczności. Piękne hobby... Piękne chwile... Naprawdę warto.

Pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie