Jaroslavius Napisano 12 Listopad 2004 Autor Napisano 12 Listopad 2004 Mam takie pytanie do wszystkich osób zajmujących się rekonstrukcją i nie tylko. Jakie dzisiaj dostępne buty mogą najlepiej posłużyć do rekonstrukcji obuwia używanego przez żołnierzy Waffen SS w późniejszym okresie wojny(1943-45r.). Chodzi mi o te których używano razem ze strojem maskującym. Czy buty powojenne krótkie" armii szwedzkiej nadawały by się od iedy"?
duff Napisano 12 Listopad 2004 Napisano 12 Listopad 2004 moge Ci sprzedać jak chcesz oryginalne buty wehrmachtu z '39 w stanie średnim (wykopane!) :-)pozdr
kloki Napisano 13 Listopad 2004 Napisano 13 Listopad 2004 najlepiej saperki by się nadawały, ale niestety w polsce nie ma do zakupienia dobrych saperek. Najlepsze by były austriackiej produkcji, od razu z podkuciami. Jezeli pozniejszy okres wojny, to moga byc trzewiki z opinaczami.. opinacze teraz chodza na allegro za 19 zl., a trzewiki to nawet polskie czarne opinacze (tylko trzeba odpruc opinacz), te szwedzkie sa zbyt kanciaste...Pzdr.
Jaroslavius Napisano 13 Listopad 2004 Autor Napisano 13 Listopad 2004 Dzięki Kloki za informację. Bo ja juz się napaliłem na te szfedy"!! Polskie trzewiki to ja mam w domu, przynajmniej zaoszczędzi się trochę. To byłby nie potrzebny wydatek.Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.