Alkali Napisano 12 Listopad 2004 Autor Napisano 12 Listopad 2004 Witam,Czy któryś z Kolegów posiada słowniczek oznaczeń nanoszonych na rosyjskie mapy ? Na jednej z nich znalazłem skrót „wdczk” (вдчк.). Co ten skrót oznacza ? Z góry dziękuję za pomoc.Alkali
Alkali Napisano 16 Listopad 2004 Autor Napisano 16 Listopad 2004 Teraz są tam już tylko fundamenty – 9 betonowych bloków z wystającymi ceownikami, Wszystko na bazie kwadratu o wymiarach 10 x 10 m. Z pewnością stała tam kiedyś spora wieża ale raczej nie punkt widokowy, chyba trochę zbyt daleko.Co ciekawe ten punkt znalazłem tylko na tej rosyjskiej mapie. Nie ma go na posiadanych przeze mnie mapach niemieckich jak też powojennych naszych. Może ktoś ma przedwojenne mapy Helu ?Alkali
Alkali Napisano 12 Listopad 2004 Autor Napisano 12 Listopad 2004 Witam,Czy któryś z Kolegów posiada słowniczek oznaczeń nanoszonych na rosyjskie mapy ? Na jednej z nich znalazłem skrót „wdczk” (вдчк.). Co ten skrót oznacza ? Z góry dziękuję za pomoc.Alkali
Alkali Napisano 18 Listopad 2004 Autor Napisano 18 Listopad 2004 SOG dziękuję ale .. no właśnie. Bocianie Gniazdo to nazwa wzniesienia. Na mapie niemieckiej nazywa się ono Storchnest i jest oznaczone tak samo jak Schweden Berg czyli Góra Szwedów.Problem przeznaczenia wieży nadal więc jest otwarty.Alkali
Alkali Napisano 14 Listopad 2004 Autor Napisano 14 Listopad 2004 Doprawdy nikt nie posiada czegoś przydatnego w identyfikacji tego skrótu ? To fragment rosyjskiej mapy sztabowej z 1943 r., a te dwie kropki w obwódce nad interesującym mnie punktem to nic innego jak 33. bateria „duńska” na Helu ! Alkali
Pytanie
Alkali
Witam,
Czy któryś z Kolegów posiada słowniczek oznaczeń nanoszonych na rosyjskie mapy ? Na jednej z nich znalazłem skrót „wdczk” (вдчк.).
Co ten skrót oznacza ? Z góry dziękuję za pomoc.
Alkali
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.