Skocz do zawartości

Tesoro conquistador , eldorado ....

Maciej G

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Pytanie do Raned,a , choc nie tylko! Przeczytałem jeszcze raz wcześniejsze wątki o Tesoro , ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania.
Czym różnią sie te wykrywacze w porównaniu do T.u max,a ? Jak to wygląda w praktyce ?
Czy są odczuwalne różnice w zasięgu i innych aspektach ..? Na ile obsługa ich staje się bardziej złożona i na czym polega ich istota ?
I ostatnie pytanie- jakie są ceny przy obecnym kursie $ tych wykrywek oraz Compadre ( pytanie od mojego kolegi !)
Pozdrawiam Maciej G.
Napisano
Dzięki za odpowiedź! Jeszcze jedno pytanko . Do czego słuźy pokrętło Threshold" oraz przełącznik zmiany częstotliwości o 0,2 kHz w obie strony ? I jak to się przekłada na ewentualne zalety w praktyce.
Pozdrawiam Maciej G.
Napisano
Próg" inaczej ton wiodący ustawia się w trybie All Metal i jego poziom ma wpływ na czułość a tym samym na zasięg wykrywacza. W wykrywaczach z manualnym dostajaniem do gruntu jest niezbędny.
Zmiana częstotliwości przydaje się w przypadku zakłóceń spowodowanych przez inny wykrywacz pracujący obok, innych zakłóceń elektrycznych a jak również zauważyłem, wpływu magnetycznego piasku na niektórych plażach.
Napisano
Raned dzięki! Póki co jako zwolennik prostych , acz skutecznych urządzeń będę sobie dojrzewał" jescze do większej ilości gałeczek. :)
Stajni" raczej nie zmienię , bo ta wupuszcza naprawde dobre ogiery "! :)

Pozdrawiam
Maciej G.
Napisano
Jeszce mam pytania ! :) Myślę , że odpowiedzi z tego wątku pomogą również innym użytkownikom.

1.Czy De Leon to taki Conquistador z dodanym wyświetlaczem ?
Czym się różnią jeszcze ? Jaka jest różnica w parametrach (ew. zasiegach )?

2.Który z wyższych od Silwera modeli Tesoro ( Tejon , Cortes, De Leon, Eldorado , Golden u Max ?) jest najbardziej przyjazny i wygodny w obsłudze i przy okazji daje większe możliwości od silwera ? Przy tym najmniej angażuje uwagę na obsłudze ?
To na razie tyle.
Pozdrawiam Maciej G.
  • 2 weeks later...
Napisano
De Leon to trochę uproszczony Cortes, nie ma manualnego dostrojenia do gruntu a zasięgi są prawie takie same.
De Leon jest też najbardziej przyjazny dla użytkownika, ale można się angażować w interpretację odczytów wyświetlacza. Przyjazny dla użytkownika jest też nowy Cibola i Conquistador uMAX.
Pozostałe + nowy Vaquero wymagają już pewnego obycia z wykrywaczami.
Napisano
Dzięki Andreos ale nie wiedziałem po prosto interesuje mnie zakup dobrego wykrywacza mój kuzyn ma conquistadora i fajnie idzie po prostu chcem kupić coś dobrego i szukam podpowiedzi i opinii

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie