Maciej G Napisano 4 Listopad 2004 Autor Napisano 4 Listopad 2004 Witam. Pytanie do Raned,a , choc nie tylko! Przeczytałem jeszcze raz wcześniejsze wątki o Tesoro , ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania.Czym różnią sie te wykrywacze w porównaniu do T.u max,a ? Jak to wygląda w praktyce ?Czy są odczuwalne różnice w zasięgu i innych aspektach ..? Na ile obsługa ich staje się bardziej złożona i na czym polega ich istota ? I ostatnie pytanie- jakie są ceny przy obecnym kursie $ tych wykrywek oraz Compadre ( pytanie od mojego kolegi !)Pozdrawiam Maciej G.
Maciej G Napisano 5 Listopad 2004 Autor Napisano 5 Listopad 2004 Dzięki za odpowiedź! Jeszcze jedno pytanko . Do czego słuźy pokrętło Threshold" oraz przełącznik zmiany częstotliwości o 0,2 kHz w obie strony ? I jak to się przekłada na ewentualne zalety w praktyce.Pozdrawiam Maciej G.
Raned Napisano 5 Listopad 2004 Napisano 5 Listopad 2004 Próg" inaczej ton wiodący ustawia się w trybie All Metal i jego poziom ma wpływ na czułość a tym samym na zasięg wykrywacza. W wykrywaczach z manualnym dostajaniem do gruntu jest niezbędny.Zmiana częstotliwości przydaje się w przypadku zakłóceń spowodowanych przez inny wykrywacz pracujący obok, innych zakłóceń elektrycznych a jak również zauważyłem, wpływu magnetycznego piasku na niektórych plażach.
Maciej G Napisano 8 Listopad 2004 Autor Napisano 8 Listopad 2004 Raned dzięki! Póki co jako zwolennik prostych , acz skutecznych urządzeń będę sobie dojrzewał" jescze do większej ilości gałeczek. :) Stajni" raczej nie zmienię , bo ta wupuszcza naprawde dobre ogiery "! :)Pozdrawiam Maciej G.
Maciej G Napisano 13 Listopad 2004 Autor Napisano 13 Listopad 2004 Jeszce mam pytania ! :) Myślę , że odpowiedzi z tego wątku pomogą również innym użytkownikom.1.Czy De Leon to taki Conquistador z dodanym wyświetlaczem ? Czym się różnią jeszcze ? Jaka jest różnica w parametrach (ew. zasiegach )?2.Który z wyższych od Silwera modeli Tesoro ( Tejon , Cortes, De Leon, Eldorado , Golden u Max ?) jest najbardziej przyjazny i wygodny w obsłudze i przy okazji daje większe możliwości od silwera ? Przy tym najmniej angażuje uwagę na obsłudze ? To na razie tyle. Pozdrawiam Maciej G.
batonn Napisano 26 Listopad 2004 Napisano 26 Listopad 2004 hej Raned interesuje mnie także Tesoro gdzie można je dostać skoro znasz ceny
Andreos Napisano 26 Listopad 2004 Napisano 26 Listopad 2004 batonn o ile nie wiesz, to właśnie raned jest dystrybutorem Tesoro :)
Raned Napisano 26 Listopad 2004 Napisano 26 Listopad 2004 De Leon to trochę uproszczony Cortes, nie ma manualnego dostrojenia do gruntu a zasięgi są prawie takie same.De Leon jest też najbardziej przyjazny dla użytkownika, ale można się angażować w interpretację odczytów wyświetlacza. Przyjazny dla użytkownika jest też nowy Cibola i Conquistador uMAX.Pozostałe + nowy Vaquero wymagają już pewnego obycia z wykrywaczami.
batonn Napisano 26 Listopad 2004 Napisano 26 Listopad 2004 Dzięki Andreos ale nie wiedziałem po prosto interesuje mnie zakup dobrego wykrywacza mój kuzyn ma conquistadora i fajnie idzie po prostu chcem kupić coś dobrego i szukam podpowiedzi i opinii
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.