Guest Posted November 27, 2002 Share Posted November 27, 2002 Wybieram sie w okolice Limanowej i chcialbym zapytac czy warto szukac na tych terenach pozostalosci po I lub II wojnie.Tylko prosze bez postow w stylu ...zawsze warto czegos szukac...".Interesuje mnie czy jeszcze mozna znalezc cos na tych terenach i gdzie najlepiej szukac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 27, 2002 Share Posted November 27, 2002 Tuż obok Limanowej kopaliśy, raczej bez namiarów, w pobliżu cmentarzy z I wojny. Łuski, jakieś 2 monetki, licho :)Tam gdzie byliśmy teren zaśmiecony + małolat na motorze co namiary podawał ale bez sukcesów... pozdrawiamwoytek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 27, 2002 Share Posted November 27, 2002 troche łusek , kulek od szrapnela , ogólnie cienizna Link to comment Share on other sites More sharing options...
mietek Posted November 27, 2002 Share Posted November 27, 2002 łuski mosinowe, kulki od szrapnela, kielich i zapalnik od takowego. Ręcznie zdobiona lufka do papierosów z aluminium, ale nie wiem z jakiego to okresu. Wokoło sa głównie pola i małe zagajniczki. Łaziłem pół dnia nim cokolwiek trafiłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.