Skocz do zawartości

A Prospector z Armanda ? Prosze o porade!

hawk21

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy w takim razie nowego Prospectora z 899 zl z Armanda warto kupic? Cena taka sobie.Ale co on potrafi? JAk wspomnialem w poprzednim temacie zalezy mi raczej na monetach i innej drobnicy..Taki przejsciowy sprzet..Moze uzytkownicy tego modelu takze sie wypowiedza.
Pozdrawiam
Arek
Napisano

WItam
hawk21 przesyłam ci zdjęcie salamandry o której była mowa wczoraj oraz telefony do producenta [cenzura - numer telefonu do producenta] Co do prospectora z firmy armand moim zdaniem cena 899zł to lekka przesada a parametry tego wykrywacza nie imponujące

Napisano
Dzieki serdeczne..
Zadzwonie i zapytam o wszystko..Jeszcze takie pytanie..Jak myslisz czy Salamandra jest w stanie dorownac Tesoro Silver uMax? Byl taki do kupienia za ok. 1000 zl uzywany..
Pozdrawiam
Arek
Napisano
Monti, czym sie przejmujesz? Ze Twoja wykrywka jest gorsza? Widzasz w dwoch kolejnych postach ze to jakis producent chwali swoje wyroby. Ukryty aders mailowy, usilnie podane numery telefonu. Swoja droga Salamandra jest OK tyle ze sa juz nowsze konstrukcje lepsze, nowoczesniejsze, majace lepsze zasiegi i Ty taki masz ;P
Piorek
Napisano
Witam,czy Salamandra to nie jest przypadkiem poprzednik Bartka sprzed kilku lat? O ile mnie pamięć nie myli (jestem człowiekiem leniwym i nie chce mi sie przez google szukać strony producenta) aktualnie jest w sprzedaży kolejna, ulepszona wersja Bartka - Bartek 3 i kosztuje - o ile mnie pamięć nie myli, w zależności od wersji - od ok. 800 - do 1000 zł.
Pozdrawiam,
SZZ
Napisano
Piorek,ja się nie przejmuje :)
tylko chciałbym usłyszeć,czemu jest taka dobra ta salamandra,bo o ile wiem to produkt z przed wielu lat i to autorstwa producenta Bartka.
pozdrawiam
Napisano
SZZ
SALAMANDRA I BARTEK to dwa różne wykrywacze
Przede wszystkim całkiem inne sondy u BARTKA tzw. dwa razy o i dzięki tym uzwojeniom można zrobić otwór a u SALAMANDRY omega aktułalnie składana jak mi wiadomo tylko przez tego producenta tak na marginesie BARTEK 1 czy BARTEK 3 to ten sam wykrywacz dodane tylko dwa potencjometry więcej i rzekomo wzmacniacz magnetyczny
Napisano
Nie znam gruchy ani salamandry, ale to następne trzepane na kolanie ustrojstwo. Może zorganizować rozmowę na forum z producentem ? Pozory mylą !!!

Verte
Napisano
Gruha nim zaczniesz wypowiadac się na temat wykrywacza, którego nie reklamujesz , to najpierw zapoznaj się z nim (w terenie).
ps.
Kryptoreklamowym skrytożercom mówimy stanowczo nie :)
Napisano
monti
specjalnie dla ciebie zrobiłem test na monecie 2gr SALAMANDRA III która niebawem wejdzie do sprzedaży z cewką 26cm w ziemi 35cm
pozdrawiam
Napisano
To w powietrzu pewnie z 0,5m , aż strach pomyśleć jaki zasięg będzie na 5 kopiejek z 1860r (średnica 36mm), napewno szpadla zbraknie.
Przepraszam za ten ironiczny ton ,ale jakoś nie mogę w to uwierzyć choć znam Salamandre , a moją pierwszą sondą była właśnie Omega 30cm i do dzisiaj mam jeszcze 25cm
Pozdrawiam
Napisano
Witam!

Jak nic klasa światowa. Jak dowiedzą się konstruktorzy z Tesoro, Whitesa albo Fishera to konstruktor(zy) Salamandry III nie opędzi(ą) się od ofert współpracy, albo od propozycji sprzedaży patentu. Widzę tylko jeden problem. Z takim zasięgiem na plaży w Gdyni nazbieram od cholery PRL-u bo dosypali parę lat temu piachu z pogłębiania toru wodnego - z pół metra kopania i dycha z PRL-u!!!

pozdrawiam
wilhelm6
Napisano
Eee chlopaki nienabijac sie, Salamandra jest ok jeszcze wielu ludzi z nia lata (kiedys byla moim mazeniem).
Do kolegi Gruhy sam mam Bartka 2 i wiem ze te dwa dodane potencjometry to jest to czego wlanie brakowalo Salamandrze, schemat jak piszesz posiadanego zekomo" wzmacniacza magnetycznegy producent umiescil na tym forum, wiec prosze dyskutuj o tym czego jestes pewnien...
Pozdrawiam
Piorek
Napisano
piorek
mam pytanie czy wiesz co oznacza skrót BBS który jest napisany na płycie czołowej bartka 2 zaraz obok 5khz/15khz
pozdrawiam
Napisano
Gruha, BBS to Broad Band Spectrum czyli na nasze to szerokie pasmo czestotliwosci".
Objasnienie wszystkich skrotow i pojec znajdziesz na stronie Proscana ktora serdecznie polecam w razie watpliwosci.
Pozdrawiam
Piorek
Napisano
Witam.
Funkcja BBS została już wcześniej wytknięta ALL-owi. Chodziło o to, że BARTEK w rzeczywistości nie posiada funkcji BBS a tą funkcję posiada tylko jakaś zachodnia piszczałka (nie pamiętam która). ALL zmienił nazwenicto z BBS na DOPALACZ (bo o to miało w sumie chodzić i był po prostu problem z nazewnictwem funkcji) i tak jest napisane na płyie czołowej BARTKA 3.
A zreszta na forum jest już chyba wszystko o polskich piszczałkach. Wystarczy skorzystać z wyszukiwarki. :P
Pozdrawiam]
Kopi
Napisano
jestem w miare swiezym wlascicielem penetratora-armanda,jezeli chodzi o zasieg to gdyby czolg byl zakopany 0,5 to wykrywacz moze by zapiszczal-generalnie dziadostwo
Napisano
jestem w miare swiezym wlascicielem penetratora-armanda,jezeli chodzi o zasieg to gdyby czolg byl zakopany 0,5 to wykrywacz moze by zapiszczal-generalnie dziadostwo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie