hawk21 Napisano 3 Listopad 2004 Autor Napisano 3 Listopad 2004 Czy w takim razie nowego Prospectora z 899 zl z Armanda warto kupic? Cena taka sobie.Ale co on potrafi? JAk wspomnialem w poprzednim temacie zalezy mi raczej na monetach i innej drobnicy..Taki przejsciowy sprzet..Moze uzytkownicy tego modelu takze sie wypowiedza.PozdrawiamArek
gruha Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 WItamhawk21 przesyłam ci zdjęcie salamandry o której była mowa wczoraj oraz telefony do producenta [cenzura - numer telefonu do producenta] Co do prospectora z firmy armand moim zdaniem cena 899zł to lekka przesada a parametry tego wykrywacza nie imponujące
hawk21 Napisano 3 Listopad 2004 Autor Napisano 3 Listopad 2004 Dzieki serdeczne..Zadzwonie i zapytam o wszystko..Jeszcze takie pytanie..Jak myslisz czy Salamandra jest w stanie dorownac Tesoro Silver uMax? Byl taki do kupienia za ok. 1000 zl uzywany..PozdrawiamArek
gruha Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 Wykrywacza osobiście nie znam ale tesoro nie słynie z ciekawych a zarazem mocnych wykrywaczy pozdrawiam
Monti Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 Grucha jak juz zachwalasz salamandrę to powiedz coś o nim wiecej.Jakie zasięgi w ziemi,np. dla 1gr ??
administrator Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 Mam prośbę hawk, nie tnij tak tematu na osobne wątki.Pozdrawiam.
Piorek Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 Monti, czym sie przejmujesz? Ze Twoja wykrywka jest gorsza? Widzasz w dwoch kolejnych postach ze to jakis producent chwali swoje wyroby. Ukryty aders mailowy, usilnie podane numery telefonu. Swoja droga Salamandra jest OK tyle ze sa juz nowsze konstrukcje lepsze, nowoczesniejsze, majace lepsze zasiegi i Ty taki masz ;PPiorek
SZZ Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 Witam,czy Salamandra to nie jest przypadkiem poprzednik Bartka sprzed kilku lat? O ile mnie pamięć nie myli (jestem człowiekiem leniwym i nie chce mi sie przez google szukać strony producenta) aktualnie jest w sprzedaży kolejna, ulepszona wersja Bartka - Bartek 3 i kosztuje - o ile mnie pamięć nie myli, w zależności od wersji - od ok. 800 - do 1000 zł.Pozdrawiam,SZZ
Monti Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 Piorek,ja się nie przejmuje :)tylko chciałbym usłyszeć,czemu jest taka dobra ta salamandra,bo o ile wiem to produkt z przed wielu lat i to autorstwa producenta Bartka.pozdrawiam
Piorek Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 Monti, z wykrywkami tak jak winem, im starsze tym lepsze:D
gruha Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 SZZSALAMANDRA I BARTEK to dwa różne wykrywacze Przede wszystkim całkiem inne sondy u BARTKA tzw. dwa razy o i dzięki tym uzwojeniom można zrobić otwór a u SALAMANDRY omega aktułalnie składana jak mi wiadomo tylko przez tego producenta tak na marginesie BARTEK 1 czy BARTEK 3 to ten sam wykrywacz dodane tylko dwa potencjometry więcej i rzekomo wzmacniacz magnetyczny
Bocian Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 Niestety gruha otrzymuje żółtą kartkę. Reklama producenta bez żadnej wątpliwości.
Verte Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 Nie znam gruchy ani salamandry, ale to następne trzepane na kolanie ustrojstwo. Może zorganizować rozmowę na forum z producentem ? Pozory mylą !!!Verte
Monti Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 Gruha nim zaczniesz wypowiadac się na temat wykrywacza, którego nie reklamujesz , to najpierw zapoznaj się z nim (w terenie). ps.Kryptoreklamowym skrytożercom mówimy stanowczo nie :)
gruha Napisano 4 Listopad 2004 Napisano 4 Listopad 2004 montispecjalnie dla ciebie zrobiłem test na monecie 2gr SALAMANDRA III która niebawem wejdzie do sprzedaży z cewką 26cm w ziemi 35cmpozdrawiam
SWaldek Napisano 4 Listopad 2004 Napisano 4 Listopad 2004 To w powietrzu pewnie z 0,5m , aż strach pomyśleć jaki zasięg będzie na 5 kopiejek z 1860r (średnica 36mm), napewno szpadla zbraknie.Przepraszam za ten ironiczny ton ,ale jakoś nie mogę w to uwierzyć choć znam Salamandre , a moją pierwszą sondą była właśnie Omega 30cm i do dzisiaj mam jeszcze 25cmPozdrawiam
wilhelm6 Napisano 4 Listopad 2004 Napisano 4 Listopad 2004 Witam!Jak nic klasa światowa. Jak dowiedzą się konstruktorzy z Tesoro, Whitesa albo Fishera to konstruktor(zy) Salamandry III nie opędzi(ą) się od ofert współpracy, albo od propozycji sprzedaży patentu. Widzę tylko jeden problem. Z takim zasięgiem na plaży w Gdyni nazbieram od cholery PRL-u bo dosypali parę lat temu piachu z pogłębiania toru wodnego - z pół metra kopania i dycha z PRL-u!!!pozdrawiamwilhelm6
Piorek Napisano 5 Listopad 2004 Napisano 5 Listopad 2004 Eee chlopaki nienabijac sie, Salamandra jest ok jeszcze wielu ludzi z nia lata (kiedys byla moim mazeniem).Do kolegi Gruhy sam mam Bartka 2 i wiem ze te dwa dodane potencjometry to jest to czego wlanie brakowalo Salamandrze, schemat jak piszesz posiadanego zekomo" wzmacniacza magnetycznegy producent umiescil na tym forum, wiec prosze dyskutuj o tym czego jestes pewnien...PozdrawiamPiorek
gruha Napisano 7 Listopad 2004 Napisano 7 Listopad 2004 piorekmam pytanie czy wiesz co oznacza skrót BBS który jest napisany na płycie czołowej bartka 2 zaraz obok 5khz/15khzpozdrawiam
Piorek Napisano 8 Listopad 2004 Napisano 8 Listopad 2004 Gruha, BBS to Broad Band Spectrum czyli na nasze to szerokie pasmo czestotliwosci".Objasnienie wszystkich skrotow i pojec znajdziesz na stronie Proscana ktora serdecznie polecam w razie watpliwosci.PozdrawiamPiorek
Kopi Napisano 8 Listopad 2004 Napisano 8 Listopad 2004 Witam.Funkcja BBS została już wcześniej wytknięta ALL-owi. Chodziło o to, że BARTEK w rzeczywistości nie posiada funkcji BBS a tą funkcję posiada tylko jakaś zachodnia piszczałka (nie pamiętam która). ALL zmienił nazwenicto z BBS na DOPALACZ (bo o to miało w sumie chodzić i był po prostu problem z nazewnictwem funkcji) i tak jest napisane na płyie czołowej BARTKA 3.A zreszta na forum jest już chyba wszystko o polskich piszczałkach. Wystarczy skorzystać z wyszukiwarki. :PPozdrawiam]Kopi
wnusio Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 jestem w miare swiezym wlascicielem penetratora-armanda,jezeli chodzi o zasieg to gdyby czolg byl zakopany 0,5 to wykrywacz moze by zapiszczal-generalnie dziadostwo
wnusio Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 jestem w miare swiezym wlascicielem penetratora-armanda,jezeli chodzi o zasieg to gdyby czolg byl zakopany 0,5 to wykrywacz moze by zapiszczal-generalnie dziadostwo
Kopi Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 Witam.Śmiem sądzić, że przesadzasz wnusiu.PozdrawiamKopi
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.