Czarek Napisano 9 Maj 2005 Autor Share Napisano 9 Maj 2005 ten to hełm strażacki bakelitowy-produkowany w prlu-lata 60-70 na wzór polskiego hełmu strażackiego wz.35-jeśli chcesz żebyłądnie błyszczał-polecam popastwic się nad nim z pastą-np.do lastriko,kamienia,albo podłóg-będzie ładnie błyszczeć ale wymaga to troszkę czasu polerowania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m701 Napisano 10 Maj 2005 Share Napisano 10 Maj 2005 Wiem że to nie garniec ale też na głowę, myślę że nikt się nie obrazi jak go tu dodam, pytanko jaki to okres, pierwsza wojna czy międzywojenny, dodam że dostałem go z ładownicą z 1915r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalno Napisano 13 Maj 2005 Share Napisano 13 Maj 2005 Odnośnie pierwszowojennych hełmów niemieckich kolegi JanaW, to mam hełm niemiecki wz.1917, niklowany, ze zdemontowanymi bolcami wywietrzników z wytrawionym na spodniej stronie nadkarczka napisem PKP", pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2005 Bo to oto moi Panowie zaczęły się wakacje sesja się zakończyła-uff-pora uaktualnic fotki zbiorów-wprawdzie bez napisu pkp ale za to z wybitą w środku datą R1936N i fasunkiem sygnowanym B&C LITZMANNSTADT194366nA/58 zarówno hełm jak i fasunek w stanie miodzio... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2005 nic nie porwane nic nie pordzewiałe wszystko prościutko z magazynu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2005 Wprawdzie nie zbieram poza militarnych zazwyczaj...ale promocja była-nie mogłem się oprzec i zafundowałem sobie tego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2005 i tego-z początku lat 50tych:)gdzies w garażu mam jesszcze skrzynkę budowlańców z lat 70-80-jak byłem mały to koło mnie budowali bloki...ale się wtedy nalatałem z chłopakami i nawynosiliśmy tych hełmów że szok...chyba już wtedy mi odwaliło na punkcie hełmów;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2005 była w promocji razem z kaskami:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2005 adrianik meksykański-a pod odznaką jest orginalny francuski granat gorejący wymalowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2005 Taki tam gladius powojenny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2005 sprzęt z którego korzystali kucharze Werhmachtu;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2005 i ten sam hełm po raz 2gi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2005 prosto z magazynów wojskowych-nowy typ kamuflażu???;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2005 pokrowiec jaki jest taki jest...ważne że skuteczny-leżał sobie od początku lat 80 przerzucany po całym magazynie a dzięki pokrowcowi-nic najmniejszego zadrapania!!!chyba poszyję takie dla moich wszystkich hełmów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2005 Nasz pancerniacki z lat80tych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2005 z cyklu dokonania pacykarzy MO... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2005 i narkycie głowy następnego pokolenia utrwalaczy władzy socjalistycznej"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2005 nasze polskie onzetowskie...co ja się nadrapałem żeby z tej 64ki zebrać przemalowania! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2005 a z tej nie będę zbierać przemalowań choć i tu pod spodem jest onzetówka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2005 a to sowiecki wojenny hełmik po wojnie zaanektowany dla LWP-co widać po przemalowaniu sowieckiego koloru na polski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2005 szwedzki hełm strażacki ze stali nierdzewnej...ciekawe na jakim państwie się wzorowali przy projektowaniu?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2005 pierwszy wzór hełmów szwedzkich-21-16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2005 i hełm norweski wz.31 jka twierdzą niektórzy...alvbo szwedzki wz.21-18 eksportowy-w malowaniu i oznaczeniach norweskiej obrony cylilnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2005 i na koniec taki obrazek-to wszystko na dziś-ale Czarek jeszcze powróci:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 18 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2005 No...nareszcie dostęp do cyfrówki na stałe-więc pora na nowe zdjątka...na początek hełm spadochronowy ćwiczebny wz.65 w malowaniu oddziałów antyterrorystycznych MO... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.