Skocz do zawartości

hełmy kolekcje vol.2

Czarek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 217
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 weeks later...

A to jest OPLka-z oczyszczeniem mosiądzu poradziłem sobie w 20minut...gorzej będzie z żelazem...ale też coś pokombinuję-a potem dostanie farbkę taką jaka zachowała się jeszcze na nim w szczątkowej ilości=polską khaki-ps.ciekawe ile było wzorów nietypowych hełmów eks strażackich w opl w 1939...

A dzis dla odmiany takie coś-polski ułański adrian z 39 a raczej to co z niego pozostało-sam czerep z grzebieniem-kupiłem go za grosze tylko jako dawcę grzebienia...ale...jakos nie moge go rozwalić...ma dziurę po odłamku,sporo farby,polskie nity...to co że złomowy-idzie do kolekcji:)

• 2 weeks later...
co do policjanta, wedle uwag kolegi z Francji (ma stronkę z hełmami) to jest zwykły policjant francuski, mam takiego samego, a tak poza tym polecam jego stronkę dla fanów adrianów http://alexdhelmet.free.fr/

Szukałem w nim bić ale nie umiem znaleźć, może były w środkowej części lecz tam już tak ładnie nie wygląda jak z tej, tak że okres jego powstania nie jest mi znany.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie