Skocz do zawartości

hełmy kolekcje vol.2

Czarek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 217
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 4 weeks later...
Napisano
Macie coś nowego w kolekcjach?U mnie przybyło kilka sztuk ale jestem obecnie odcięty od cyfrówki-może koło niedzieli się to zmieni:)
Napisano
Jesli chcecie sie pochwalic swoimi hełmami i innymi rzeczami to polecam tą stronę

http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/index.php?sid=27a7454e48e7879e1071e073d8181f34

Mozna tam zobaczyc kolekcje mundurów niemieckich, hełmy, bagnety itp POLECAM bo warto !!!!
Napisano
Faktycznie-fajne forum-jak będę miec czas po sesji to chyba walnę na tamtym forum wszystko co mam w kolekcji-nie tylko hełmy-ale to nie zmienia faktu że i tu będę umieszczać moje fanty:)
Napisano
a kuku mam donice"wz 31 z fasunkiem w kolorze szaroniebieskim i mysle czy by sie z kims na cos nie wymienic.zdjecia na zyczenia.pozdrawiam
Napisano
Witam
Też zbieram hełmy, mam ich kilka:)), i często odwiedzam Muzełum Militariów we Wrocławiu gdzie znajduje się kolekcja śp JAcka Kijaka, warto ją odwiedzić, wzbogaca się o coraz więcej hełmów bo inni kolekcjoneży albo przekazują je do muzeum jako dar i są na liście darczyńców przy wejściu, albo zostawiuają jako depozyt, to jest dobre rozwiązanie dla tyc, którzy już nie mają miejsca w mieszkaniu.
Pozdrawiam
Napisano
Hehe-chyba że mają tak daleko do Wrocławia jak ja-z Lublina!i chyba nie mógłbym się rozstać z moimi hełmikami...co do zdjęć nowych-niestety nie dałem rady wykminić aparatu jeszcze-bo brat pojechał na narty i zabrał go ze sobą...ale może w next sobotę coś się da zrobić:)faust-poprosze zdjęcia-offczarek7@wp.pl-możemy pogadać-zbieram nie tylko hełmy:)
Napisano
ps. ale do Wrocka musze się kiedyś wybrać i zobaczyc tą kolekcję Kijaka...tyle o niej słyszałem,ale nigdy nie widziałem szkoda że nie ma strony internetowej ze zdjęciami-bo do Wrocławia zawsze mi nie po drodze:(a tak właściwie-to jakby ktoś chciał może mi przekazać jakiś dar albo depozyt to zapraszam-umieszczę też specjalną tabliczkę z nazwiskiem darczyńczy na drzwiach mieszkania-obiecuję:)))
Napisano
Jest ładnie wydana ksiązka Kijaka, hełmy Polskie, gdzie jest dużo jego eksponatów, są tam też hełmy innych narodowości używane podczas działań wojennych.
Ja też nie chce się rozstać z moją kolekcją, ale kiedy już nie będę miał co z tym zrobić to napewno im przekaże. będę miał pewność ze się nie rozpierzchną po świecie tylko zostaną u nas:))
Napisano
Książkę mam-przeglądam praktycznie co drugi-trzeci dzień i stawiam w niej krzyżyki przy tych hełmach które posiadam:)ale tam sa niestety tylko hełmy z armii polskiej-a Kijak zbierał też inne-i to właśnie te inne chciałbym obejrzeć...a co do przyszłości-może i moja pójdzie tak kiedyś kieedyś do Wrocławia...kto wie...choć myślę że chciałbym przekazać ją jak będe stary synkowi albo wnuczkowi-al czy będą chcieli-eh...czym ja sie martwię-przecież mam dopieo 21 lat:)lepiej bedzie jak pomyślę o jutrzejszym zaliczeniu z interny i poszukam gdzie podziałem moje słuchawki lekarskie wśród hełmów zamiast o losach mojej kolekcji za 40-50lat!
Napisano
to ja sie moze spytam czy ktos ma do odstapienia
(za opłatą) M35 lub M40 w stanie takim by nadawał sie do renowacji ostatnio u mnie z hełmami bida :( a kolekje musze uzupełnic...
Napisano
witam moje hełmy i inny sprzęt można oglądac na stronie
http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=9600 poszukuję wykopa hełmu Fj chcę sopbie uzupełnić kolekcje jeżeli ktoś ma prosze o kontakt
Napisano

Właśnie znalazłem taką ciekawostkę na ebayu. Cena nie jest niska, więc co o tym myśleć???

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=18671&item=6148335864&rd=1

Pozdrowienia!

Napisano

Myślałem że do kompletu z tego typu brak mi tylko strażaka z mosiężnym grzebieniem na którego zresztą wciąż poluję-a tu-kuku-okazało się że robili też wersję 100%aluminiową-taką jak ten na zdjęciu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie