Łukasz Napisano 25 Grudzień 2004 Share Napisano 25 Grudzień 2004 Witam! Oj, dobry ten Mikołaj... Też bym taki garnek chciał dostać. Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 25 Grudzień 2004 Share Napisano 25 Grudzień 2004 bagnet od mośka z pochwą zastępczą też od Mikołaja... :))))pozdr. wonsY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 18 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2005 Macie coś nowego w kolekcjach?U mnie przybyło kilka sztuk ale jestem obecnie odcięty od cyfrówki-może koło niedzieli się to zmieni:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 19 Styczeń 2005 Share Napisano 19 Styczeń 2005 a to mój pierwszy i najukochanszy hełmik ( moja pierwsza próba rekonstrukcji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariks Napisano 19 Styczeń 2005 Share Napisano 19 Styczeń 2005 Jesli chcecie sie pochwalic swoimi hełmami i innymi rzeczami to polecam tą stronę http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/index.php?sid=27a7454e48e7879e1071e073d8181f34Mozna tam zobaczyc kolekcje mundurów niemieckich, hełmy, bagnety itp POLECAM bo warto !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 19 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2005 Faktycznie-fajne forum-jak będę miec czas po sesji to chyba walnę na tamtym forum wszystko co mam w kolekcji-nie tylko hełmy-ale to nie zmienia faktu że i tu będę umieszczać moje fanty:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faust8 Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 a kuku mam donice"wz 31 z fasunkiem w kolorze szaroniebieskim i mysle czy by sie z kims na cos nie wymienic.zdjecia na zyczenia.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 WitamTeż zbieram hełmy, mam ich kilka:)), i często odwiedzam Muzełum Militariów we Wrocławiu gdzie znajduje się kolekcja śp JAcka Kijaka, warto ją odwiedzić, wzbogaca się o coraz więcej hełmów bo inni kolekcjoneży albo przekazują je do muzeum jako dar i są na liście darczyńców przy wejściu, albo zostawiuają jako depozyt, to jest dobre rozwiązanie dla tyc, którzy już nie mają miejsca w mieszkaniu.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 23 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2005 Hehe-chyba że mają tak daleko do Wrocławia jak ja-z Lublina!i chyba nie mógłbym się rozstać z moimi hełmikami...co do zdjęć nowych-niestety nie dałem rady wykminić aparatu jeszcze-bo brat pojechał na narty i zabrał go ze sobą...ale może w next sobotę coś się da zrobić:)faust-poprosze zdjęcia-offczarek7@wp.pl-możemy pogadać-zbieram nie tylko hełmy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 23 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2005 ps. ale do Wrocka musze się kiedyś wybrać i zobaczyc tą kolekcję Kijaka...tyle o niej słyszałem,ale nigdy nie widziałem szkoda że nie ma strony internetowej ze zdjęciami-bo do Wrocławia zawsze mi nie po drodze:(a tak właściwie-to jakby ktoś chciał może mi przekazać jakiś dar albo depozyt to zapraszam-umieszczę też specjalną tabliczkę z nazwiskiem darczyńczy na drzwiach mieszkania-obiecuję:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 Jest ładnie wydana ksiązka Kijaka, hełmy Polskie, gdzie jest dużo jego eksponatów, są tam też hełmy innych narodowości używane podczas działań wojennych.Ja też nie chce się rozstać z moją kolekcją, ale kiedy już nie będę miał co z tym zrobić to napewno im przekaże. będę miał pewność ze się nie rozpierzchną po świecie tylko zostaną u nas:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 23 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2005 Książkę mam-przeglądam praktycznie co drugi-trzeci dzień i stawiam w niej krzyżyki przy tych hełmach które posiadam:)ale tam sa niestety tylko hełmy z armii polskiej-a Kijak zbierał też inne-i to właśnie te inne chciałbym obejrzeć...a co do przyszłości-może i moja pójdzie tak kiedyś kieedyś do Wrocławia...kto wie...choć myślę że chciałbym przekazać ją jak będe stary synkowi albo wnuczkowi-al czy będą chcieli-eh...czym ja sie martwię-przecież mam dopieo 21 lat:)lepiej bedzie jak pomyślę o jutrzejszym zaliczeniu z interny i poszukam gdzie podziałem moje słuchawki lekarskie wśród hełmów zamiast o losach mojej kolekcji za 40-50lat! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 to ja sie moze spytam czy ktos ma do odstapienia (za opłatą) M35 lub M40 w stanie takim by nadawał sie do renowacji ostatnio u mnie z hełmami bida :( a kolekje musze uzupełnic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
davx Napisano 25 Styczeń 2005 Share Napisano 25 Styczeń 2005 witam moje hełmy i inny sprzęt można oglądac na stroniehttp://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=9600 poszukuję wykopa hełmu Fj chcę sopbie uzupełnić kolekcje jeżeli ktoś ma prosze o kontakt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 Właśnie znalazłem taką ciekawostkę na ebayu. Cena nie jest niska, więc co o tym myśleć???http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=18671&item=6148335864&rd=1Pozdrowienia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2005 No wreszcie dorwałęm na troszke cyfrówkę-więc-pierwsze zdjecie-napewno takich to nikt z Was nie ma;))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2005 wz.63 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2005 wz31/50 z grzebieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2005 Orzeszek-z obrony cywilnej-ZOS=Zakładowy Oddział Samoobrony,a PS=Powszechna Samoobrona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2005 PRLu koniec(jak na razie...)nowe nabytki strażackie-hełmik niemiecki z lat dwudziestych prosto z Gdańska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2005 I inny mosiężny chyba z wcześniejszego okresu-na razie nie mam pojęcia co to może być-jak ktoś coś wie to niech mówi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2005 Ten sam hełm z góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2005 I strażacki hełm skórzanychyba najładnijszy strażak jakiego mam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2005 Myślałem że do kompletu z tego typu brak mi tylko strażaka z mosiężnym grzebieniem na którego zresztą wciąż poluję-a tu-kuku-okazało się że robili też wersję 100%aluminiową-taką jak ten na zdjęciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2005 Włoski pancerniak fabrykowany w Neapolu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.