Gość Napisano 11 Luty 2002 Share Napisano 11 Luty 2002 Witam.Akagi troszke się rozpędził i napisał o TKS-ie.Co do 7Tp to na pewno w instytucie Sikorskiego w Londynie jest armata z 7ki.Co do reszty.W Muzeum Polskiej Techniki Wojskowej na forcie Czerniakowskim są relikty wieży.O reszcie nie wiem.Hartmann Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Luty 2002 Share Napisano 11 Luty 2002 Czy istnieją gdziekolwiek na świecie jakieś relikty 7tp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Luty 2002 Share Napisano 11 Luty 2002 Istnieją. W Muzeum Broni Pancernej na Czerniakowie w Warszawie są blach pancerz i gąsiennice. Natomiast poza granicami kraju wiadomo o trzech TKS'ach : W Belgradzie na pomniku, w Muzeum na Kubince w Moskwie i w Szwecji.Jeżeli uda nam się z Hartmannem zdobyć wiarygodne plany 7TP to jest nadzeja , że wkrótce powstanie replika , tak jak stało sie to z samochodem pancernym wz.34.PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Luty 2002 Share Napisano 12 Luty 2002 Dzieki za informacje. Znalazlem strone z fotografiami z fortu czerniakowskiego i przy okazji okazało się, że mają też fragmenty TKS. A swoja drogą to szkoda, że nie podejmowane są przez nikogo choćby próby odzyskania któregoś z istniejących jeszcze Tks - ów i powrotu tankietki do Polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Luty 2002 Share Napisano 12 Luty 2002 To nie jest tak że nikt nic nie robi by doprowadzić do powrotu TKS-ów do Polski.Ale to forum ma zbyt mało miejsca by to opisać.Jak jesteś zainteresowany głębiej tematem to pisz na prywatnego maila lub zadzwoń 0-601-45-63-94Leszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Luty 2002 Share Napisano 13 Luty 2002 a ja widzialem zdjecie wykopanego 7TP pod Tomaszowem Lubelskim...ponoc w 2000 roku czy to tylko kaczka dziennikarska????ale artykul byl !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Luty 2002 Share Napisano 13 Luty 2002 Może to był vickers? Vickersa wykopanego(?) też widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Luty 2002 Share Napisano 13 Luty 2002 Gdzie Chudzin widziałeś tego Vickersa? Poważnie pytam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Luty 2002 Share Napisano 13 Luty 2002 Brednie,nikt pod Tomaszowem nie wykopał 7Tp,a Wickersa ma tylko P.A.-adres do wglądu zainteresowanym.Następny prima aprilis 1 kwietnia.Hartmann Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Luty 2002 Share Napisano 13 Luty 2002 Tak też Leszek sądziłem, że chodzi o własność P.A. :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Luty 2002 Share Napisano 13 Luty 2002 ... i ten Vickers wcale nie został wykopany, lecz znaleziony za wiejską stodołą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Luty 2002 Share Napisano 20 Luty 2002 a ja nie mam nic wspolnego z tym ze chudy widzial tego vikersa...ja mu zadnych zdieci nie pokazywalem ;)pozdrawiam czarku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Luty 2002 Share Napisano 20 Luty 2002 Eee tam, vickers też piękna sprawa, to też relikt Polish panzerwaffe (chyba ze nie). I szkoda ze nie stoi gdzies w muzeum, mam nadzieje ze nie wywedruje na zachód, albo wschód :) Z drugiej strony, jak ktos mam mało kasy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Luty 2002 Share Napisano 20 Luty 2002 Jak ktoś ma mało kasy to niech sobie zarobi w zgodzie z prawem, zamiast brać się za poszukiwania. Do cholery doprowadzają mnie ogłoszenia w stylu \poszukiwacz kupi wykrywacz do 300 zł.\". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Luty 2002 Share Napisano 20 Luty 2002 P.A. prędzej sprzeda duszę diabłu niż komukolwiek tego Wickersa.Leszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Luty 2002 Share Napisano 21 Luty 2002 :))) i tak trzymać!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Marzec 2002 Share Napisano 7 Marzec 2002 to była kaczka dziennikarska. Widziałem ten artykół w \Tygodniku Zamojskim\". Ktos mi nawet powiedział, ze było przypuszczenie że to odkopano prototyp czołgu 10 TP. Generalnie to lipa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Marzec 2002 Share Napisano 19 Marzec 2002 70zl.za ogniwo do 7tp.mam 40sztuk oferty prymek7@wp.pl.stan dobry ,wykop sygnatury t-38,oferty tel.502851324 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.