Skocz do zawartości
  • 0

łuski 7.92

Chemik

Pytanie

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Powiedz coś więcej o tej środkowej interesuje mnie czy zachował się czubek w środku filc itp ? Bo ja je znalazłem w tasmie.I czy łuska stalowa bo jeśli dobrze widzę to miedz odchodzi.Interesuje mnie ich przeznaczenie.Jedni twierdza że była powtórnie nabijana .
Napisano
niestety ta środkowa cała skorodowana, zachowało się tylko dno łuski i trochę ścianek, chyba żelazna mosiądzowana, wszystkie trzy leżały niedaleko siebie, nic więcej nie było
Napisano
Witam
Po kolei:
- pierwsza, produkcja czechosłowacka, dokładnie Zbrojovka Brno, wyprodukowana w maju 1939
- druga to produkcja niemiecka, Mansfeld A.G., Metallwarenfabrik, Rothenburg / Saale, jedenasta seria z 1940 roku, łuska stalowa mosiądzowana, IX to kod dostawcy materiału na łuskę (w tym przypadku to August-Thyssen-Hütte A.G., Franz-Lenze-Str. 3, Duisburg- Hamborn), f to kod galwanizerii (Mansfeld AG, für Bergbau-u. Hüttenbetrieb, Abt Kupfer-u. Messingwerke, Hettstedt/Südharz) a 1 to rodzaj stali
- trzecia to produkcja rumuńska, Intrependrile Matalurgie, Pumitra Voina Societe An., Brasov
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie