Skocz do zawartości

CIGACICE 2005

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 108
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Witam wszystkich uczestnikow inscenizacji w Cigaccicach!
Breslau-B1 (kto to z nas?: Pweł,?Bandzior?)super zdjecie naszej grupy!!!!!!!!Panowie pokazalismy sie swietnie!Udalo nam sie stworzyc w oprzeciagu pol roku(bo przypominam ,ze pomysl powstala na zeszlorocznym Darlowie) wspaniala grupe...mysle ze ekipa jest zgrana i dobrze wyposazona!Dziekuje wszystkim za wklad i za to ,ze moglismy ziastniec!Tu naleza sie tez podziekowania organizatorom imprezy w Cigacicach...dzieki ktorym nasza grupa poraz pierwszy prawie w komplecie sie spotkala i rozpoczela swoja dizalalnosc!Szczegolne podziekowania dla Waldiego(glownodowodzacego) i dla Jasia( wniemieckim mundurze wygladał super!!!:)A nasza ,,Festung Breslau'' rozpoczela dzialalnosc''!Teraz naprzod!!!Powodzenia chlopaki!!!

WITAM WSZYTKICH ZLOTOWICZÓW .....Wrocław dzięki za grupowe foto jest super.Myśle że dobrze wypadliśmy jak na pierwszy raz a będzie jescze lepiej
POZDRAWIAM DAWID
davx

Czołem!
W imieniu Stowarzyszenia Trójmiejska Grupa Rekonstrukcji Historycznych ( wystapilismy jako jednostka Gwardyjska) pragnę serdecznię podziękowac Waldkowi Wojciechowskiemu i jego zespołowi za wspaniałą imprezę - również dziękkujęmy naszym wrogom" czyli całej stronie niemieckiej - która jak zwykle pokazała klasę i nieustepliwie broniła swych pozycji! a i po walce wspaniale się z nimi integrowało podczas wieczornego klubu rozrywki" - To nic iż wiadomy generał zasabotował uczestnioctwo sprzetu cięzkiego na imprezie - daliśmy wszyscy radę! i to właśnie jest piękne - razem i solidarnie nie oglądając się na nieżyczliwych i małych ludzi potrafimy robić swoje! - po raz kolejny pokazano nam -Chcieć to móc jak mawiał J. Piłsudski - tak więc róbmy i pomagajmy sobie nawzajem niżli strzepic języki i krytykować - lepiej ów uwagi zachowac dla siebie.
Jeszce raz dziękuję wszystkim z którymi mieliśmy okazję spotkać się w Cigacicach!
Do zobaczenia za rok !

Wielkie dzięki w imieniu organizatorów dla uczestników, widzów i wszystkich życzliwych ludzi którzy pomogli by impreza się udała!!! Za pomoc dziękujemy, za drobne niedociągnięcia przepraszamy! Znów okazało się że nie wielki budżet ale ludzie i ich entuzjazm tworzą dobrą imprezę. Świetne było to że tak duża grupa ludzi która często wcześniej się nie znała, kilka niezależnych grup a udało się coś fajnego zrobić
Tak jak napisał kolega „ramow” (tu pozdrowienia dla kolegów z TGRH); Chcieć to móc jak mawiał J. Piłsudski - tak więc róbmy i pomagajmy sobie nawzajem niźli strzępić języki i krytykować.
Jeszcze raz dziękujemy wszystkim!!! W imieniu organizatorów Sekretarz LTRH
PS. Czemu do zobaczenia za rok, będzie jeszcze dość okazji po drodze;)

Tak, szczególnie Piłsudski byłby dumny z tej rekonstrukcji, pewnie się teraz w grobie przewraca
Czy te dzieci w mundurach niemieckich też odgrywały jakąś rolę, może edykacyjną?

Witaj drogi Hansdekawka!
Pragnę wszystkich przeprosić za moją niesłuszną uwagę dotyczącą udziału samolotów w widowisku w Cigacicach. Publicznie odszczekuję swoje słowa:
Hau! Hau! Hau! Hau!
Przyznaję się do popełnionego błędu i proszę o wybaczenie. To co zaprezentowała LTRH z PTF-em w Cigacicach pokazuje nowy tor w realizacji widowisk batalistycznych. Jestem pełna uznania i szacunku do waszej pięknej roboty. Człowiekowi który załatwił samoloty należy się duże 0,7. Napiszcie kto to załatwił...
Anna H.

Czołem!!!
Pod wrażeniem z relacji imprezy!
Pokazaliście jak przełamywać bariery!!!
WIELKI SZACUNEK W WASZĄ STRONĘ!
To jest reenactment.....róbmy swoje....bez podziałów, barier, kłótni, swar!!!!
Inni od WAS będą się uczyć!!!
Liczę na Wasz udział w II Zlocie Grup Rekonstrukcji w Glinniku oraz na spotkaniu d-ców Grup!
Pozdrawiam i jednocześnie chyle CZOŁA WASZMOŚCIOM!!!
Sosab
www.arnhem1944.civ.pl

Ja również dołączam się do gratulacji. Impreza w tzw. 10". Jest to chyba najlepszy przykład na to, że można znaleźć ludzi, którzy dzięki swojej dobrej woli, chęci, niemałemu wysiłkowi i ograniczonemu budżetowi mogą zrobić bardzo udaną imprezę. A walorach towarzyskich to już nie wspominam.

Pozdrawiam serdecznie w imieniu AA7, i oby do jak najszybszego zobaczenia !!!!

Willi

P.S. A te samoloty .....

Droga A N N O,

z uśmiechem przeczytałem Twoją samokrytykę.
W dzisiejszych czasach mało jest ludzi zdolnych do przyznania się do swoich błędów. A publicznie - to już wyjątkowa żadkość.Stanęłaś na wysokości zadania.Normalnie po żołniersku. BRAWO!!!

W jednym ze swoich poprzednich postów pisałaś,że będziesz w Cigacicach. I co byłaś?
Jestem ciekaw czy Twoja samokrytyczna odpowiedź na mojego posta powstała na skutek wrażeń osobistych czy po obejżeniu zdjęć i przeczytaniu,lub wysłuchaniu relacji naszych miłych gości.
Pozdrawiam,
Hansdekawka.

Swietnie sie bawiłam! Atmosfera całej imprezy była na 5+....no może pierwszej nocy smiech pewnej pani na sali ciutke mnie irytował ale pozatym hehe było wybornie.
Po raz kolejny gratuluje wszystkim organizującym to spotkanie" , dziękuje wrogą" za wyrozumiałośc podczas mojego nieudolnego szukania u was zegarków :D i do nastepnego razu! :D
Wiosna STGRH

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie