Skocz do zawartości
  • 0

Czy to medal lub medalik z okresu napoleonskiego ?

hawk21

Pytanie

Napisano

Witam.
Pytanie co to moze doklandie byc za medal ( czy tez medalik ze wzgledu na male rozmiary). Widnieje data 1813 i napisy po niemiecku.Na drugiej stronie chyba twarze trzech przywódców koalicji : Aleksander I, Wilhelm III, Franciszek I.
Pytanie do fachowców : Z jakiego moze byc to okresu . Czy data 1813 to data wybicia czy tez odniesienie do jakiejs bitwy?Moze cos wiecek ktos powie czy to odznaczenie czy tez medalik pamiatkowy?
Pozdrawiam
Arek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cześć.Może wyraźniejsze zdjecie lub negatyw zrobiony ołówkiem Coś jakby pamiatkowy medal ale nie znam rozmiaru. I nie moge odczytać napisów dużo powiedzą napisy pod popiersiami tych trzech panów. hakas
Napisano
Witaj..Srednica tylko 22 mm.Napisy wokól popiersi to nazwiska przywódców z tytułami..NA drugiej stronie mam problemy z przetlumaczeniem..w moim miernym tłumaczeniu zaczyna sie od słów Na pamiatke...... wojennych" Ten wyraz w kropkach jest nieczytelny.
Pozdrawiam
Napisano
Witanko!Ja już coś takiego kiedyś widziałem i z tego co pamiętam jest to medal niemiecki,pamiątkowy który upamiętnia jakąś bitwe lub wydarzenie z tamtego roku(1813) ale napewno nie jest to medal z okresu napoleońskiego.Pozdrawiam SKinS!
Napisano
Nie wyraźie napisałeś. Twierdzisz że medal mówi o bitwie z 1813 roku a został wybity później? Możesz odczytać nazwiska kolsi z medalika? To chyba nie odznaczenie bojowe a pamiątka. Zobaczymy co inni napiszą.hakas

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie