comet.pl Napisano 19 Październik 2004 Autor Napisano 19 Październik 2004 Kupiłem takie cacko na straganie. Właściciel niestety nie wiedział nic na jego temat. Z drugiej strony jest stalowa nakrętka bez cech. Na rewersie niema również żadnych znaków. Całość nie nosi śladów żytkowania.
comet.pl Napisano 11 Grudzień 2004 Autor Napisano 11 Grudzień 2004 Już myślałem, że sprawa tego orła pójdzie ad. akta.Wczoraj trafiłem na pozycję, w której ten orzeł figóruje jako herb Wielkiego Księstwa Poznańskiego od 1815 roku do 1 wojny światowej. Na piersi czarnego orła pruskiego widnieje tarcza z Orłem Białym.
comet.pl Napisano 19 Październik 2004 Autor Napisano 19 Październik 2004 Kupiłem takie cacko na straganie. Właściciel niestety nie wiedział nic na jego temat. Z drugiej strony jest stalowa nakrętka bez cech. Na rewersie niema również żadnych znaków. Całość nie nosi śladów żytkowania.
comet.pl Napisano 11 Grudzień 2004 Autor Napisano 11 Grudzień 2004 Jeszce jeden skan, ale tym razem odlewu.Poprzedni nie był zbyt czytelny. pz. comet
hakas Napisano 28 Październik 2004 Napisano 28 Październik 2004 Tak to orzeł polski Postaram zamieścić fotkę z guzikiem.Tylko złapię wonsy. Albo niech oni zamieszcza bo mają takie same guziki.
hakas Napisano 20 Październik 2004 Napisano 20 Październik 2004 to jest orzeł pruski mam podobnego na buziku z okresu I wojny światowej. manufaktura Gdańsk - dostałem go od wonsów Tylko wzór pelty mi się nie zgadza:-{)
Pytanie
comet.pl
Kupiłem takie cacko na straganie. Właściciel niestety nie wiedział nic na jego temat. Z drugiej strony jest stalowa nakrętka bez cech. Na rewersie niema również żadnych znaków. Całość nie nosi śladów żytkowania.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.